«Άγγιξε» δύο ρεκόρ ο Ίνγκλις, 200 νίκες ο Σάκοτα

«Άγγιξε» δύο μεγάλο ρεκόρ ο Καρλ Ίνγκλις με τα 8/9 τρίποντα που είχε στην σημερινή εντός έδρας νίκη της ΑΕΚ επί του Πανελευσινιακού, ενώ ο Ντράγκαν Σάκοτα έγινε ο μόλις ένατος προπονητής στην ιστορία της Α1 που ξεπέρασε τις 200 νίκες, όπως μας ενημερώνει το www.esake.gr:
«* Σε απόλυτους αριθμούς το ρεκόρ περισσότερων εύστοχων τριπόντων κρατούν Μπάνε Πρέλεβιτς και Σέιν Χιλ με 10 ενώ ακολουθούν πριν το 1992 άλλες δύο καλύτερες επιδόσεις, αυτές των εννιά τριπόντων του Παναγιώτη Γιαννάκη και του Αργύρη Πεδουλάκη.
* Ως προς τα καλύτερα ποσοστά, αν ο Ινγκλις δεν αστοχούσε σε αυτό το ένα τρίποντο από τα εννιά που επιχείρησε θα έγραφε ιστορία αφού το ρεκόρ κρατάει από την περίοδο 2007-2008 ο Μπραντ Νιούλεϊ που ως παίκτης του Πανιωνίου κόντρα στην ΑΕΚ είχε 8/8.
* Βέβαια τα οχτώ εύστοχα τρίποντα του Καναδού αποτελούν ρεκόρ στην σεζόν αφού το προηγούμενο ήταν τα έξι. Δύο φορές είχε ο ίδιος αυτό τον αριθμό, άλλες δύο ο Πεν και από μία οι Τζέιμς και Ελ-Αμίν.
* Πάντως οι 28 πόντοι δεν είναι ατομικό ρεκόρ για τον Ινγκλις αφού είχε 33 στο παιχνίδι στα Τρίκαλα.
* Η νίκη αυτή για την ΑΕΚ είχε ξεχωριστή σημασία και για τον Ντράγκαν Σάκοτα που έγινε ο 9ος προπονητής στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος (Α’ Εθνική, Α1 και Basket League ΣΚΡΑΤΣ) που έσπασε το “φράγμα” των 200 νικών μετά τους Ιωαννίδη, Ομπράντοβιτς, Ιβκοβιτς, Μαρκόπουλος, Μουρούζ, Ματθαίου, Πεδουλάκη και προσφάτως τον Βαγγέλη Αλεξανδρή).
* Μάλιστα ο «Σάλε» ανέβηκε στην 8η θέση της λίστας των προπονητών με τις περισσότερες νίκες στα χρόνια του επαγγελματικού μπάσκετ (από το 1992) φτάνοντας τις 177 και προσπερνώντας τον Παναγιώτη Γιαννάκη (176)».

Σχετικά άρθρα