Kακό σεξ: Φταίει συνήθως ο άντρας ή η γυναίκα;

Η έλλειψη συμπαράστασης, η αδιαφορία, η αποστασιοποίηση και η έντονα κριτική στάση της συντρόφου μπορεί να δημιουργήσουν ή να επαυξήσουν ένα πρόβλημα του άντρα στο σεξ. Ενα πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας στον άντρα, αλλά και ένα σεξουαλικό πρόβλημα στη γυναίκα, οδηγούν σε κατάρριψη της φαντασίωσης της παντοδυναμίας και της τελειότητας.
Το σεξ πρέπει να αποτελεί πηγή χαλάρωσης και αγχόλυσης και για τους δύο. Ζούμε στην εποχή τού ‘φαίνεσθαι’ και της τελειοθηρίας. Ετσι, περιμένουμε τέλεια απόδοση και επίδοση σε όλα. Δυστυχώς όμως, δεν το απαιτούμε τόσο από τον εαυτό μας όσο από τον σύντροφο μας.
Είναι λοιπόν κατανοητό ότι ένα πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας στον άντρα, αλλά και ένα σεξουαλικό πρόβλημα στη γυναίκα οδηγούν σε κατάρριψη αυτής της φαντασίωσης της παντοδυναμίας και της τελειότητας.
Πιθανόν για τη γυναίκα η αντιμετώπιση ενός σεξουαλικού προβλήματος της ίδιας να αποτελεί γεγονός δευτερεύουσας σημασίας για τη ζωή της, από τη στιγμή μάλιστα που επικεντρώνεται κυρίως στο συναίσθημα, ενώ το σεξουαλικό της πρόβλημα συνήθως δεν φαίνεται.
Για τον άντρα, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο άντρας οφείλει να αποδείξει το αυταπόδεικτο: ότι είναι άντρας!
Ολόκληρο το άρθρο στο boro.gr

Σχετικά άρθρα