Φρίκη: Παιδεραστής άρπαζε και βίαζε παιδιά σε βαν (εικόνες σοκ) thumbnail
Λίγο πριν βιάσει ένα παιδί συνελήφθη χθες 40χρονος παιδεραστής από το Περιστέρι. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πρόλαβε την αποτρόπαια πράξη λίγο πριν ο 40χρονος άνδρας επιβιβάσει στο βαν του έναν 13χρονο μιας και είχε στηθεί μια ολόκληρη επιχείρηση για τη σύλληψή του.

Φρίκη: Παιδεραστής άρπαζε και βίαζε παιδιά σε βαν (εικόνες σοκ)

 


Λίγο πριν βιάσει ένα παιδί συνελήφθη χθες 40χρονος παιδεραστής από το Περιστέρι. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πρόλαβε την αποτρόπαια πράξη λίγο πριν ο 40χρονος άνδρας επιβιβάσει στο βαν του έναν 13χρονο μιας και είχε στηθεί μια ολόκληρη επιχείρηση για τη σύλληψή του.
Πώς ψάρευε τα αθώα θύματά του!


Οι αποκαλύψεις για τη δράση του παιδεραστή που διατηρούσε ψιλικατζίδικο στο Περιστέρι Αττικής δεν έχουν τέλος. Ο δράστης ψάρευε τα θύματά του μέσα από το διαδίκτυο εμφανιζόταν πολλές φορές ως παρηγορητής στα προβλήματά τους και προσπαθούσε να τα βοηθήσει… Οι εικόνες από το βαν είναι πραγματικά ανατριχιαστικές. Οι αρχές ανακάλυψαν σεξουαλικά βοηθήματα και διεγερτικές ουσίες και παιχνίδια, λιπαντικά, στρώματα, προφυλακτικά, βίντεο με ομοφυλοφιλικό πορνό ακόμα και ζαχαρωτά με τα οποία προσπαθούσε να δελεάσει τα θύματά του! 
Ο ψυχίατρος και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης των Διαταραχών στο διαδίκτυο, κύριος Γεώργιος Φλώρος, έχοντας μια μεγάλη εμπειρία από παραβατικές συμπεριφορές στον κυβερνοχώρο αναφέρει: «Μέχρι τώρα ανάλογες περιπτώσεις κακοποίησης σε βαν έχουμε συναντήσει στο εξωτερικό, είναι ένα προτωφανές περιστατικό για την Ελλάδα και προσωπικά μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση.-Γιατί τελευταία ακούμε όλο και περισσότερα περιστατικά παιδοφιλίας και μάλιστα τόσο ακραία;


«Όλο και περισσότερα παιδιά μπαίνουν στο διαδίκτυο και αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών που μπορεί να εκτεθούν σε κινδύνους. Όπως καταλαβαίνετε υπάρχει αύξηση στον αριθμό των «υποψήφιων θυμάτων» χωρίς απαραίτητα αυτό να σημαίνει ότι έχει αυξηθεί και ο αριθμός των θυτών που άλλωστε είναι πάρα πολύ δύσκολο να τον υπολογίσουμε. Το ίντερνετ κάνει πολύ πιο εύκολη μια τέτοιου είδους παιδοφιλική επίθεση για τον θύτη συγκριτικά με το παρελθόν. Το ότι ο θύτης παλιά δεν μπορούσε να δράσει σε πολύ μεγάλη ακτίνα μακριά από τη γειτονιά του ήταν πολύ πιο αποτρεπτικό συγκριτικά με σήμερα που το διαδίκτυο του δίνει τη δυνατότητα να εξαπλωθεί παντού» 


  


Παρίστανε τον διαδικτυακό φίλο- Βίασε και κούρεψε ένα κοριτσάκι!


Ο 40 χρονος έπιανε κουβέντα μέσα από το διαδίκτυο στα παιδιά εμφανιζόμενος και εκείνος ως ανήλικο αγόρι. Στην περίπτωση μιας 14χρονης όπως αναφέρουν πληροφορίες στον τύπο, κατάφερε να την παρασύρει μέσα από chat στο βαν, την πήγε στο σπίτι του, την βίασε, την κακοποίησε, της κούρεψε τα μαλλιά και την παράτησε στη μέση του δρόμου! Η αστυνομία βρήκε το μικρό κορίτσι σε κατάσταση σοκ! Όπως αναφέρει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνομιλούσε καθημερινά με τουλάχιστον 5 παιδιά την ημέρα και κάποιες φορές προσπαθούσε να κλείσει ακόμα και 5 ραντεβού μέσα στην ίδια ημέρα!


Γονείς τι μέτρα πρέπει να λάβετε- Τι να πείτε και πώς να το πείτε στα παιδιά σας.Όπως τονίζει ο κύριος Φλώρος:


«Σίγουρα οι γονείς πρέπει να έχουν εγκατεστημένο ένα λογισμικό στον υπολογιστή που να προστατεύει τα παιδιά από ανεπιθύμητες επαφές και θα πρέπει τα παιδιά να μάθουν από νωρίς να μη δέχονται άτομα άγνωστα και να μην ξεκινούν κουβέντα με αυτά. Οι γονείς πρέπει από τη στιγμή που το παιδί θα αρχίσει να χρησιμοποιεί τον υπολογιστή και το διαδίκτυο θα πρέπει να συζητούν συνέχεια με το παιδί για τους κινδύνους που μπορεί να συναντήσουν. Και οι κίνδυνοι είναι πολλοί. Μπορεί να μην μιλάμε πάντα για έναν παιδόφιλο, μπορεί κάποιος να επιχειρήσει να το ληστέψει, να το χτυπήσει… Η κουβέντα θα πρέπει να γίνει με απλούς όρους ώστε να είναι κατανοητή από το παιδί. Ο γονέας θα πρέπει να εξηγήσει ότι όπως και στον πραγματικό κόσμο υπάρχουν κακόβουλοι άνθρωποι έτσι και μέσα στο διαδίκτυο μπορεί να εμφανιστούν εξίσου. Θα πρέπει να τα αποτρέπουν από το να εμπιστεύονται άτομα άγνωστα που μπορεί να τα προσεγγίσουν, γιατί όπως και στην πραγματική ζωή, μπορεί να τα πλησιάσουν με κακό σκοπό. Όλη αυτή η κουβέντα δεν θα πρέπει να γίνει με διάθεση να τρομοκρατήσουμε το παιδί. Πολλές φορές η υπερβολική επισήμανση του κινδύνου μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα- και το παιδί να μην δώσει ιδιαίτερη σημασία στα λόγια του γονέα.


Πιο αποτελεσματικό μάλλον είναι να κάνουν μια αναφορά στις περιπτώσεις παιδιών που δεινοπάθησαν όταν έπεσαν στα χέρια κακών ανθρώπων επειδή δεν είχαν γνώση του τι μπορεί να συμβεί. Και είναι πιο αποτελεσματικό να ξέρετε αν αυτή την αναφορά την κάνουν οι γονείς όχι με ύφος διαταγής- πρέπει να κάνεις αυτό που σου λέω-αλλά σαν συμβουλή: Σου λέω τι πρέπει να ξέρεις για να προστατέψεις τον ίδιο σου τον εαυτό.


Οι γονείς από μικρή ηλικία θα πρέπει να θέσουν κανόνες συμπεριφοράς ώστε να γίνουν κτήμα του παιδιού και να μην παρασύρεται εύκολα. Ποτέ το παιδί δεν θα πρέπει να δίνει πληροφορίες σχετικά με το ίδιο, την οικογένειά του, το πού μένει, το πότε έρχονται και πότε φεύγουν οι γονείς από το σπίτι, ποιες ώρες δουλεύουν, ποιος το παίρνει από το φροντιστήριο ή το σχολείο.


Τα ανησυχητικά σημάδια της παρενόχλησης.


Τα σημάδια στη συμπεριφορά που πρέπει να ανησυχήσουν έναν γονιό είναι το να κρύβεται ένα παιδί υπερβολικά την ενασχόλησή του με το διαδίκτυο, το να πέφτει ξαφνικά και υπερβολικά η διάθεσή του μετά από μια κουβέντα στον υπολογιστή ή να δηλώσει ότι θέλει να βρεθεί εκτός σπιτιού χωρίς να έχει κάποιο λόγο συγκεκριμένο, μας λέει ο κύριος Φλώρος. Ας δούμε όμως και τι συμβουλεύει τους γονείς η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος:


 Προσέξτε τα παιδιά σας:


Παρατηρείτε κάποια απότομη αλλαγή στη συμπεριφορά του παιδιού σας;


Μήπως εμφανίζει ξαφνικά προβλήματα στον ύπνο ή βλέπει πιο συχνά εφιάλτες;


Ζωγραφίζει θέματα με σεξουαλικό περιεχόμενο;


Έχει σεξουαλική συμπεριφορά που δεν ταιριάζει με την ηλικία του ή επιδεικνύει σεξουαλική συμπεριφορά προς άλλα παιδιά;


Έχει παλινδρομήσει σε προηγούμενες συμπεριφορές, όπως ενούρηση και εγκόπρηση, ενώ είχε μάθει να ελέγχει τις συμπεριφορές αυτές;


Φοβάται πρόσωπα ή μέρη που δεν φοβόταν παλιότερα;


Μιλάει τον τελευταίο καιρό συνέχεια για κάποιον ενήλικο για τον οποίο δε μιλούσε στο παρελθόν;


Προσπαθεί να σας πει κάτι, αλλά σταματά όταν εμφανίζεται κάποιος άλλος ενήλικος;


Έρχεται σπίτι με σκισμένα ρούχα ή λερωμένα εσώρουχα;


Εμφανίζει δυσκολία να περπατήσει ή να καθίσει;


Όλα τα παραπάνω αποτελούν σημάδια που θα πρέπει να υποψιάσουν τους γονείς, προκειμένου να δώσουν περισσότερη προσοχή στο παιδί τους και να δουν τι συμβαίνει.


Τι λέει η μάνα του 40χρονου – Οι μαρτυρίες των γειτόνων«Τον γιο μου τον παγίδευσαν για να τον εκδικηθούν. Δεν ακούμπησε καν το παιδί. Μιλούσαν μέσω facebook και βρέθηκαν στον Κορυδαλλό για να πετάξουν μαζί ενα μηχανοκίνητο αεροπλανάκι την Κυριακή το μεσημέρι.  Το παιδί μου έχει κοπέλα και δουλεύει απο τις πρωί εως το βράδυ. Είναι πολύ καλό παιδί, οποιον και να ρωτήσετε στη γειτονιά δεν πιστεύει τίποτα κακό για τον γιο μου» ανέφερε η μητέρα του 40χρονου στους δημοσιογράφους. Οι κάτοικοι της Κηπούπολης δε γνώριζαν. Μιλούν για έναν φιλήσυχο και ντροπαλό άνθρωπο, ο νους τους με τίποτα δεν μπορούσε να φανταστεί τις αποτρόπαιες πράξεις του.


«Είναι πολύ δύσκολο να αναγνωρίσουμε έναν παιδόφιλο», τονίζει ο ψυχίατρος κύριος Γεώργιος φλώρος. «Οι άνθρωποι αυτοί που έχουν να κρύψουν κάτι τόσο σκοτεινό φροντίζουν ώστε το προφίλ τους το κοινωνικό να είναι καθαρό». Ωστόσο υπάρχουν κάποια πράγματα που οι γονείς θα πρέπει να παρατηρούν ακόμα και στον κοινωνικό τους κύκλο. Σύμφωνα με τις οδηγίες της αστυνομίας


 Ο παιδόφιλος, στα γενικά του χαρακτηριστικά, είναι συνήθως άντρας, άνω των 30 ετών…Με λίγους φίλους της ηλικίας του και συχνάζει σε χώρους με παιδιά όπως παιδικές χαρές, Ίντερνετ καφέ, αθλητικά κέντρα κ.α. Συχνά μάλιστα εργάζεται με παιδιά, ενώ δεν αποκλείεται να είναι άτομο «υπεράνω πάσης υποψίας». Σε πολλές περιπτώσεις είναι γνωστό μέλος της εκάστοτε τοπικής κοινωνίας και συνήθως ανήκει στο περιβάλλον του παιδιού ή και της οικογένειας. Όπως έχει αποδειχθεί σε αρκετές περιπτώσεις στην πράξη, χρησιμοποιεί τα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση σε παιδιά, ενώ ενδέχεται να προσποιείται τον έφηβο για να συζητά και να παίζει παιχνίδια μαζί τους στο Διαδίκτυο. Στοχεύει σε συγκεκριμένες ηλικίες και φύλο, συνήθως παιδιά προεφηβικής ηλικίας, και δρα μεθοδικά και με υπομονή για να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Μπορεί επίσης να προβεί σε πράξεις συναισθηματικού εκβιασμού ή να απειλήσει το παιδί, προκειμένου να μην αποκαλύψει τις δραστηριότητές του στους γονείς του.


Οδηγίες προς τους γονείς- Πώς να αναγνωρίσετε έναν παιδόφιλο.


1) Παρατηρήστε το άτομο που υποψιάζεστε για σεξουαλικά κακοποιητική συμπεριφορά σε παιδιά:


α) Παρατηρήστε τη συμπεριφορά του: • Ενδιαφέρεται περισσότερο για τα παιδιά απ’ ότι για τους ενήλικες;

 • Προσφέρεται να κρατήσει τα παιδιά σας για να κάνετε τις δουλειές σας ή για να βγείτε έξω;

 • Εργάζεται με παιδιά;

 • Είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικός με τα παιδιά;

 • Εμπλέκεται σε δραστηριότητες με παιδιά, όταν δεν είναι παρόντες οι γονείς;


β) Παρατηρήστε τις προσωπικές του σχέσεις: • Είναι ελεύθερος, δεν ενδιαφέρεται να έχει ένα σύντροφο της ηλικίας του ή έναν οποιονδήποτε σύντροφο;

 • Ενδιαφέρεται περισσότερο για τα παιδιά της συντρόφου του απ’ ότι για την ίδια; (σε μονογονεϊκές οικογένειες)

 • Είναι παντρεμένος, αλλά πιο εκδηλωτικός με τα παιδιά του απ’ ότι με τη σύζυγό του;


γ) Παρατηρήστε τις κοινωνικές του σχέσεις: • Ταυτίζεται περισσότερο με τα παιδιά απ’ ότι με άτομα της ηλικίας του;

 • Έχει περισσότερες φιλικές σχέσεις με παιδιά απ’ ότι με ενήλικες;

 • Οι φίλοι του (που είναι παιδιά) είναι συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας ή/και φύλου;
Το πορνό και η παιδοφιλία.


Τα άτομα αυτά έχουν μια πολύ μεγάλη διαστροφή, αναφέρει ο κ. Φλώρος, την οποία μάλιστα δεν αντιλαμβάνονται ως τέτοια. Τις περισσότερες φορές δεν συνεργάζονται με έναν θεραπευτή με διάθεση να αλλάξουν, μονάχα το κομμάτι το τιμωρητικό μπορεί αν τους αποτρέψει. Είναι δύσκολο να μπουν σε μια διαδικασία να δουν τι φταίει και να προσπαθήσουν να το αλλάξουν. Κυρίως αυτοί που θα σπεύσουν σε έναν θεραπευτή είναι εκείνοι που εντοπίζουν κάτι σε ένα πρώιμο στάδιο. Έχουμε περιστατικά δηλαδή στο γραφείο ενός ψυχιάτρου κάποιων που μπορεί να εκτέθηκαν σε μια εικόνα παιδοφιλικού περιεχομένου στο διαδίκτυο και φοβήθηκαν με τον εαυτό τους που δεν αντέδρασε με αποστροφή. Ξέρετε, υπάρχει μια τάση, όταν κάποιος βλέπει υπερβολικά πολύ πορνογραφία και σταδιακά ανεβάζει και την ανοχή στο τι βλέπει – στη σκληρότητα των εικόνων αναζητά να εμφανίσει αυτήν  την ανησυχία. Μιλάμε για περιπτώσεις εθισμού, για ανθρώπους που αναζητούν όλο και πιο ακραίες μορφές πορνογραφίας για να νιώσουν μια σεξουαλική διέγερση. Εκεί αντιδράμε και θεραπευτικά και με φαρμακευτική αγωγή. 


 


Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: • Τηλεφωνικά: 111 88 

 • Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr 

 • Μέσω της καινοτόμου εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X