Προσέχουμε την διατροφη μας:Φιλετάκια κοτόπουλο με λευκό κρασί και κανέλα

<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>ΥΛΙΚΑ</strong></span></p>
<ul>
<li>4 στήθη κοτόπουλου</li>
<li>1 φλιτζ. λευκό κρασί</li>
<li>1 φλιτζ. ζωμός κότας</li>
<li>¼ κ. γλυκού κανέλα</li>
<li>3-4 κ. σούπας ελαιόλαδο</li>
<li>αλάτι, πιπέρι φρέσκο, θυμάρι</li>
</ul>
<div> </div>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>ΕΚΤΕΛΕΣΗ</strong></span></p>
<p><span> </span><br /><span>Κόβουμε τα στήθη του κοτόπουλου σε φέτες περίπου ενός εκατοστού και αλατοπιπερώνουμε.</span><span>Τα βράζουμε σε νερό για 5-6 λεπτά για να πάρουμε και λίγο ζωμό. Αποσύρουμε.</span><span>Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα φιλετίνια.</span><span>Τα σωτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.</span><span>Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.</span><span>Προσθέτουμε το ζωμό κότας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα μισά υγρά.</span><span>Προσθέτουμε τη κανέλα, θυμάρι και ανακατεύουμε.</span><span>Αποσύρουμε και σερβίρουμε σε ίσιο πιάτο με γαρνιτούρα πράσινης σαλάτας ή ρυζιού.</span><br /><span> </span><br /><span>Καλή σας όρεξη…</span></p>
<p><span><br /></span></p>
<p>www.gastronomos.gr</p>

Σχετικά άρθρα