Εκπληκτικό γλυκόξινο κοτόπουλο απο τον Γιώργο Λέκκα

<div><span style="text-decoration: underline;"><strong>ΥΛΙΚΑ</strong></span></div>
<div> </div>
<ul>
<li>600 γραμ. φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε λωρίδες</li>
</ul>
<ul>
<li>1 κόκκινη πιπεριά</li>
</ul>
<ul>
<li>1 πράσινη πιπεριά</li>
</ul>
<ul>
<li>1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι</li>
</ul>
<ul>
<li>1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο</li>
</ul>
<ul>
<li>4 κουτ. της σούπας κέτσαπ</li>
</ul>
<ul>
<li>8 κουτ. της σούπας σόγια σος</li>
</ul>
<ul>
<li>2 κουτ. της σούπας κορνφλάουρ</li>
</ul>
<ul>
<li>4 κουτ. της σούπας ρυζόξιδο</li>
</ul>
<ul>
<li>2 κουτ. της σούπας μέλι</li>
</ul>
<ul>
<li>4 κουτ. της σούπας σησαμέλαιο</li>
</ul>
<div><span style="text-decoration: underline;"><strong> ΕΚΤΕΛΕΣΗ</strong></span></div>
<div><span style="text-decoration: underline;"><strong><br /></strong></span></div>
<div>Κόψτε το κοτόπουλο σε λωρίδες. Ψιλοκομμένο το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Ζεστάνετε το σησαμέλαιο και σοτάρετε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο. Αφήστε τα σε δυνατή φωτιά για αρκετά λεπτά ανακατεύοντας για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέστε την κετσαπ  και προσθέστε τη σόγια σος, την ζάχαρη, το ρυζόξιδο και το κορνφλάουρ, και ρίξτε τα στο γουόκ. Ανακατέψτε και αφήστε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά. Σερβίρετε με βρασμένο ρύζι μπασμάτι.</div>

Σχετικά άρθρα