Σαλάτα με ψητό μπρόκολο

<div class="ingredients">
<div class="title"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Συστατικά</strong></span></div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>1 μεγάλο μπρόκολο</li>
<li>3-4 κ.σ. ελαιόλαδο</li>
<li>1/2 κ.γ. αλάτι</li>
<li>1/2 κ.γ. ζάχαρη</li>
<li>φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
</ul>
<p><strong>Για τη σάλτσα</strong></p>
<ul>
<li>3 κ.σ. ζεστό νερό</li>
<li>180 γρ. γιαούρτι</li>
<li>2 κ.σ. ταχίνι</li>
<li>1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη</li>
<li>2 ½ κ.σ. χυμό λεμόνι</li>
<li>3 κ.σ. ελαιόλαδο</li>
</ul>
<p> </p>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Μέθοδος Εκτέλεσης</strong></span></p>
<div class="text">
<p><strong>Για τη σάλτσα</strong></p>
<ul>
<li>Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύουμε το ζεστό νερό με τα υπόλοιπα υλικά.</li>
<li>Και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.</li>
</ul>
<p><strong>Για το μπρόκολο</strong></p>
<ul>
<li>Προθερμαίνουμε  το φούρνο στους 220 βαθμούς και τοποθετούμε μέσα ένα άδειο αντικολλητικό ταψί (30Χ35) να κάψει καλά.</li>
<li>Χωρίζουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια με τη βοήθεια ενός μικρού μαχαιριού και το ξεπλένουμε. Στη συνέχεια καθαρίζουμε τον "κορμό" από κάθε μπουκετάκι αφαιρώντας το σκληρό εξωτερικό του. Μετά κόβουμε στη μέση κάθετα το κάθε μπουκετάκι σε 2 κομμάτια.</li>
<li>Το κεντρικό στέλεχος από το μπρόκολο το καθαρίζουμε και αυτό γύρω γύρω και το κόβουμε σε κομμάτια μήκους 3-4 εκ. και πάχος 0,5 εκ.</li>
<li>Όλα τα παραπάνω τα βάζουμε σε μια λεκανίτσα όπου ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, τη ζάχαρη και το πιπέρι. Τα ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα. .</li>
<li>Όταν ο φούρνος έχει κάψει, ανοίγουμε γρήγορα την πόρτα και αφαιρούμε το ταψί και κατευθείαν τοποθετούμε τα κομμάτια του μπρόκολου μέσα στο ταψί σε μια στρώση και προσέχουμε την κομμένη επιφάνεια του μπρόκολου να είναι στον πάτο του ταψιού ώστε να μαγειρευτεί γρήγορα (αυτό πρέπει να γίνει πολύ γρήγορα για να μη πέσει η θερμοκρασία απο τον φούρνο και το ταψί).</li>
<li>Κλείνουμε την πόρτα και ψήνουμε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το μπρόκολο.</li>
<li>Αφαιρούμε από το φούρνο και αμέσως μεταφέρουμε τα μπρόκολα σε ένα μπολ γιατί αν μείνουν στο ταψί θα συνεχίσουν να ψήνονται και δεν το θέλουμε αυτό.</li>
<li>Σερβίρουμε ζεστά, με σος γιαούρτι.</li>
</ul>
<p> </p>
<p>http://akispetretzikis.com/</p>
<p> </p>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα