Μία διαφορετική τορτίγια με…πατάτες και φρέσκο κρεμμύδι

<h4><span style="text-decoration: underline;">ΥΛΙΚΑ</span></h4>
<ul class="resizable">
<li>
<div class="list_title"><span style="text-decoration: underline;">Για την τορτίγια</span></div>
<div class="list_content">
<ul>
<li>160 γρ. ελαιόλαδο</li>
<li>450 γρ. πατάτες, κομμένες σε χοντρά καρέ</li>
<li>8 αυγά</li>
<li>200 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, κομμένο σε λεπτές φέτες</li>
<li>αλάτι</li>
<li>πιπέρι</li>
</ul>
<p> </p>
</div>
</li>
</ul>
<h4><span style="text-decoration: underline;">ΕΚΤΕΛΕΣΗ</span></h4>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Για την τορτίγια</strong></span></p>
<p>Σ' ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε προσεκτικά τις πατάτες και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά. Αφού οι πατάτες μαλακώσουν, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για ακόμα 5 λεπτά.</p>
<p>Σ' ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.</p>
<p>Σουρώνουμε το περίσσιο λάδι από τις πατάτες και προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το τηγάνι μ' ένα καπάκι. Μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθούν τα αυγά, 5 ως 10 λεπτά περίπου.</p>
<p>Εναλλακτικά, αφού προσθέσουμε τα αυγά στις πατάτες, μπορούμε να τοποθετήσουμε το τηγάνι στο φούρνο και να τελειώσουμε εκεί το μαγείρεμά της.</p>
<p> </p>
<p>http://www.yiannislucacos.gr/</p>

Σχετικά άρθρα