Και νίκη και διαφορά ο Κολοσσός

Σημαντική νίκη πήρε ο Κολοσσός στην έδρα της Κηφισιάς με 73-84. Οι Ροδίτες όχι μόνο επικράτησαν αλλά πήραν και την διαφορά από το παιχνίδι του πρώτου γύρου και έχουν ουσιαστικά καθαρίσει με την υπόθεση παραμονής και πλεόν κοιτούν τα πλέι όφ. 
Ισορροπημένο το πρώτο ημίχρονο καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να διατηρήσει το όποιο προβάδισμα πήρε. Ο Κολοσσός ξεκίνησε καλά (8-1 στο 7.16” πριν το τέλος της περιόδου), αλλά η Κηφισιά κυρίως με τον Ντέιβις, μείωσε σε 13-10 4 λεπτά πριν το φινάλε του δεκαλέπτου. Μαυροειδής και Ντούβνιακ ανέλαβαν για την Κηφισιά και το σκορ περιόδου διαμορφώθηκε στο 19-22 για τους φιλοξενούμενους.
Σε απόλυτη ισορροπία το δεύτερο δεκάλεπτο με το επιμέρους σκορ να είναι 20-20. Στεφανίδης και Μανωλόπουλος για τον Κολοσσό και Μαυροειδής για την Κηφισιά τραβούσαν το κάρο του σκοραρίσματος. Βέβαια η Κηφισιά είχε επιθετικά πλουραλισμό και έβρισκε σκορ και από τους Ντούβνιακ και Ντέιβις. Το ημίχρονο βρήκε τον Κολοσσό μπροστά με 42-39.
7/13 δίποντα για τον Κολοσσό και 6/14 τρίποντα ενώ από την άλλη μεριά 9/18 δίποντα και μόλις 2/10 τρίποντα.
Καθοριστική αποδείχθηκε η τρίτη περίοδος σχετικά με την έκβαση του παιχνιδιού. Με τον Μαυροειδή να έχει σιγήσει και τον Ρόμπινσον από την άλλη μεριά να αναλαμβάνει δράση ο Κολοσσός με το επιμέρους σκορ 20-14 το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε τους φιλοξενούμενους να είναι μπροστά με 9 πόντους για το 62-53.
Το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα και στην τέταρτη και τελευταία περίοδο. Τα πολλά εύστοχα τρίποντα (12/28, 43%) και η καλή περιφερειακή άμυνα των φιλοξενούμενων ήταν αυτά που έκριναν το παιχνίδι. Κορυφαίος για τους νικητές ο Γουότερς με 15 πόντους και 11 ασίστ, όπως και ο Ρόμπινσον που τελείωσε με 12 πόντους. Από την άλλη μεριά για την Κηφισιά ξεχώρισε ο Σίλας με 18 πόντους και ο Ψάθας με 15.

Σχετικά άρθρα