Να νικήσει απογοήτευση και άδειες κερκίδες

Η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού αποτελεί μειονέκτημα για όλες τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας λόγω της αναστολής στην αγωνιστική δραστηριότητα της περασμένης εβδομάδας από τον υφυπουργό Αθλητισμού. Ο Παναθηναϊκός ωστόσο στην επανέναρξη του πρωταθλήματος θα πρέπει να ξεπεράσει δύο βασικά προβλήματα: 1) την άδεια λόγω τιμωρίας Λεωφόρο και 2) την κακή ψυχολογική κατάσταση που βρέθηκαν οι Πράσινοι μετά την απώλεια των τριών βαθμών που κέρδισαν δίκαια απέναντι στον Ολυμπιακό λόγω επεισοδίων.
Οι Πράσινοι υποδέχονται απόψε (19.30) τον ΠΑΟΚ στο «Απ. Νικολαΐδης» με στόχο μια νίκη που θα τους κρατήσει σε τροχιά Τσάμπιονς Λιγκ, ενδεχομένως και πρωταθλήματος μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα της έφεσης της ποινής στην ΕΠΟ.
Καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας ο Γιάννης Αναστασίου προσπάθησε να ανυψώσει το ηθικό των Πρασίνων που θεωρούν ότι έχασαν στα χαρτιά ό,τι κέρδισαν με την αξία τους και μπόλικο κόπο μέσα στο γήπεδο. Μάλιστα προκειμένου να τους κρατήσει σε εγρήγορση δεν έκρυψε ότι θα πρέπει να είναι ακόμη πιο προσεκτικοί και προσηλωμένοι στα καθήκοντά τους απ’ ότι ήταν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, χαρακτηρίζοντας το ματς με τον Δικέφαλο εξίσου δύσκολο και σημαντικό.
Το θετικό για τον προπονητή του Παναθηναϊκού είναι ότι έχει στη διάθεσή του όλους τους ποδοσφαιριστές. Ακόμη και τον Κάρλος Ζέκα, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν νοκ άουτ καθώς είχε υποστεί μια θλάση που θα τον άφηνε εκτός τουλάχιστον για 15 ημέρες. Αποθεραπεύτηκε ωστόσο σε χρόνο ρεκόρ και έθεσε εαυτόν στη διάθεση του κόουτς Αναστασίου, ο οποίος πάντως δύσκολα θα τον ρίξει στην αρχική ενδεκάδα, αλλά θα προτιμήσει -εφόσον χρειαστεί- να τον ρίξει στη μάχη κατά τη διάρκεια του β’ ημιχρόνου.
Επικρατέστεροι για το αρχικό σχήμα είναι ο Στυλ στο τέρμα, ο Νάνο και ο Τριανταφυλλόπουλος στα άκρα, ο Σίλντενφελντ και ο Ταυλαρίδης στο κέντρο της άμυνας, ο Λαγός αμυντικός μέσος, οι Ατζαγκούν και Πράνιτς, μέσα δεξιά και αριστερά αντιστοίχως, ο Πέτριτς σε επιτελικό ρόλο και οι Μπέργκ και Καρέλης στην επίθεση, στο κλασικό 4-4-2 με ρόμβο που χρησιμοποιεί Αναστασίου.
Σημειωτέον ότι τέθηκαν εκτός αποστολής οι Μέντες, Δώνης, Μπούρμπος και Ντίνας δίχως να αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα.

Σχετικά άρθρα