Τα χαρακτηριστικά των ανδρών που δεν κάνουν για σχέση thumbnail
Αυτό το ερώτημα είναι σίγουρο ότι απασχολεί πολλούς άντρες και, κυρίως, πολλές γυναίκες και ασφαλώς δεν είναι δυνατό νο δοθεί μια πλήρης απάντηση μέσα οε λίγες γραμμές. Αξίζει ίσως να επισημανθεί ότι αυτή η συμπεριφορά είναι αναμενόμενη στα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής αλλά από εκεί και πέρα, η παράτασή της ή η εμμονή του άντρα σε μια τέτοια συμπεριφορά μπορεί να συνδέεται με ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα:

Τα χαρακτηριστικά των ανδρών που δεν κάνουν για σχέση

Για ποιους λόγους ένας άνδρας αλλάζει συχνά ερωμένες; 


Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου 


Αποτέλεσμα εικόνας για ζήσης παπαθανασίου


Αυτό το ερώτημα είναι σίγουρο ότι απασχολεί πολλούς  άντρες και, κυρίως, πολλές γυναίκες και ασφαλώς δεν είναι δυνατό νο δοθεί μια πλήρης απάντηση μέσα οε λίγες γραμμές. Αξίζει ίσως να επισημανθεί ότι αυτή η συμπεριφορά είναι αναμενόμενη στα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής αλλά από εκεί και πέρα, η παράτασή της ή η εμμονή του άντρα σε μια τέτοια συμπεριφορά μπορεί να συνδέεται με ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα:


α) Αδυναμία ή ασυνείδητοι φόβοι του άντρα να δεσμευθεί με μια γυναίκα σε μια σχέση που διαρκεί και του προσφέρει νόημα ζωής.


β) Γενικότερη ανικανότητα του άντρα να  συνυπάρξει ειρηνικά με κάποιον που τον γνωρίζει καλά,


γ) Ένας άντρας που έχει εζασθενημένη αίσθηση ανδρισμού ελπίζει ότι θα διαφεύσει αυτή την αίσθηση παίρνοντας από όσο το δυνατό περισσότερες γυναίκες την επιβεβαίωση ότι είναι αρκετά άντρας. Δεν είναι τυχαίο ότι σε μια τέτοια συμπεριφορά καταφεύγουν πολλοί παντρεμένοι άντρες τη στιγμή ακριβώς που ■αρχίζουν να αισθάνονται ότι δεν παίρνουν αρκετή επιβεβαίωση για τον ανδρισμό τους από τη σύζυγό τους,


δ) Ένας άντρας με ασυνείδητους ομοφυλοφιλικούς φόβους αντιμετωπίζει αυτούς τους φόβους με μια συνεχή ενασχόληση με την κατάχτηση γυναικών. Με τον τρόπο αυτό ελπίζει ότι θα εξασφαλίσει μια διπλή !…. ανακούφιση, μια από τον εαυτό του: "αφού μου αρέσουν τόσο πολύ οι γυναίκες, ώστε να μη μου αρκεί μια γυναίκα, άρα δεν είμαι ομοφυλόφιλος" και μια από τη  γυναίκα που κάθε φορά κατακτά: "μπράβο, είσαι άντρας, δεν είσαι ομοφυλόφιλος."


Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια στο σύγγραμμα του Δρ. Παπαθανασίου 501 ερωτήσεις για το σεξ . Ευχαριστούμε το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο για την παραχώρηση του υλικού


Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο Ανοιχτή Γραμμή Δωρεάν Ενημέρωσης: 210.7233102


Ε-mail: info@sexmedic.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X