Μοναδική σαλάτα με ρόκα κι σώς μελιού σε φωλιά από παρμεζάνα

<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Τι χρειαζόμαστε:</strong></span></p>
<div class="rr_ingredients"><strong>για τη σαλάτα</strong>
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list">1 ματσάκι ρόκα</li>
<li class="rr_method_list">1 φλυτζ.τσαγιού κουκουνάρι καβουρδισμένο</li>
<li class="rr_method_list">1 φλυτζ.τσαγιού καρυδόψιχα</li>
<li class="rr_method_list">λεπτά φύλλα παρμεζάνας</li>
<li class="rr_method_list">100γρ. περίπου παρμεζάνα τριμμένη (για την φωλιά)</li>
</ul>
<strong>για τη σως μελιού</strong>
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list">1 φλυτζ.καφέ μέλι</li>
<li class="rr_method_list">1/2 φλυτζ.καφέ ελαιόλαδο</li>
<li class="rr_method_list">1/4 φλυτζ.καφέ ξύδι μπαλσάμικο</li>
<li class="rr_method_list">δενδρολίβανο</li>
<li class="rr_method_list">αλάτι χονδρό</li>
<li class="rr_method_list">πιπέρι</li>
</ul>
</div>
<p><span><br /></span></p>
<div class="rr_steps">
<h3>Πώς το κάνουμε:</h3>
<ol class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list">Αρχικά ετοιμάζουμε τη φωλιά παρμεζάνας: σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι που το έχουμε βάλει στο μάτι να κάψει, ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα. Μόλις αρχίζει να παίρνει χρώμα από την μία πλευρά, την βγάζουμε από την φωτιά. Έχουμε ήδη γυρίσει ''τούμπα'' μία σαλατιέρα ή μπωλ και ρίχνουμε την τηγανισμένη παρμεζάνα, ώστε να πάρει το σχήμα από την σαλατιέρα. Την αφήνουμε να κρυώσει.</li>
<li class="rr_method_list">Πλένουμε τη ρόκα, την στραγγίζουμε και την βάζουμε στη φωλιά. Από πάνω βάζουμε το κουκουνάρι, τα καρύδια και τα φύλλα παρμεζάνας.</li>
<li class="rr_method_list">Σε ένα μπωλ με καπάκι ανακατεύουμε όλα υλικά της σως. Περιχύνουμε με την τελευταία την σαλάτα.</li>
</ol></div>
<div class="divider"> </div>
<p><span><span><br /></span><br /></span></p>

Σχετικά άρθρα