Όλο και πιο κοντά Παναθηναϊκός και Αναστασίου

Ο Γιάννης Αναστασίου το περασμένο καλοκαίρι -παραμονές του κρίσιμου αγώνα με τη Μίντιλαντ για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ- απέρριψε την πρόταση της βελγικής Γκενκ προκειμένου να μην αφήσει στα κρύα του λουτρού τους Πράσινους αλλά και για να ολοκληρώσει το έργο του στο Τριφύλλι. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού άλλωστε, μολονότι έχει φιλοδοξίες να κάνει καριέρα προπονητή και στο εξωτερικό, δεν κρύβει ότι είναι υπερήφανος για την ομάδα που έχει στα χέρια του και την οποία έχτισε από το μηδέν, λιθαράκι λιθαράκι από το καλοκαίρι του 2012.

Το γεγονός ότι έχει δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο χαμηλού κόστους διεκδικώντας τίτλους με αντίπαλο τον πολυδιαφημισμένο Ολυμπιακό που κοστίζει πολλά περισσότερα εκατομμύρια ευρώ, τον καθιστά βασική επιλογή των διοικούντων για το μέλλον του Τριφυλλιού. Γι’ αυτό ήδη (περίπου ενάμιση χρόνο προτού λήξει το συμβόλαιό του) οι Πράσινοι άνοιξαν μαζί του δίαυλο επικοινωνίας προκειμένου να ανανεώσουν τη συνεργασία τους μέχρι το 2018.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιάννης Αλαφούζος με τον οποίο διατηρεί εξαιρετική σχέση, αλλά και οι επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος Τάκης Φύσσας και Λεωνίδας Βόκολος επιθυμούν να τον κρατήσουν για αρκετά χρόνια στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, ενώ θέλουν να τον επιβραβεύσουν και για το έργο που έχει προσφέρει μέχρι σήμερα στο Τριφύλλι. Γι’ αυτό και φέρονται διατεθειμένοι να του προσφέρουν μια γενναία αύξηση των αποδοχών του που κατά την τρέχουσα σεζόν φτάνει τις 150.000 ευρώ ετησίως.

Οι επαφές μεταξύ των δύο πλευρών είναι προχωρημένες καθώς έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές συναντήσεις και πλέον εκτιμάται ότι, ίσως ακόμη και εντός του επόμενου δεκαημέρου, θα υπάρξει η τελική συνάντηση προκειμένου να επέλθει η συμφωνία και να υπογραφούν τα συμβόλαια.

Σχετικά άρθρα