«Προκάλεσαν και παραβίασαν τους νόμους»

Την επόμενη εβδομάδα θα ληφθεί η απόφαση από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αναφορικά με την έφεση που κατέθεσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατά της πρωτόδικης απόφασης της Σούπερ Λίγκας (αφαίρεση τριών βαθμών, δύο ματς κεκλεισμένων των θυρών, πρόστιμο 100.000 ευρώ) για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Οι Πράσινοι ζήτησαν και πήραν προθεσμία προκειμένου να καταθέσουν υπομνήματα μέχρι την ερχόμενη Τρίτη στις 12 το μεσημέρι, και η απόφαση της Εφέσεων αναμένεται να έχει ανακοινωθεί μέχρι την επόμενη Πέμπτη.

Το Τριφύλλι εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους Γιάννη Ηρειώτη και Γιάννη Κάρμη, οι οποίοι έκαναν λόγο για «εξοντωτική ποινή» ενώ τόνισαν ότι υπήρξε προκλητική συμπεριφορά από μέρους του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και του προπονητή της ομάδας Βίτορ Περέιρα.

«Η ποινή είναι εξοντωτική. Εμείς αμφισβητούμε ότι ο Περέιρα είχε μια απλή παρουσία στον αγωνιστικό χώρο. Είχε προκλητική συμπεριφορά. Είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα. Τα επεισόδια έλαβαν χώρα σε χρόνο που δεν ήταν δυνατό να αντιμετωπιστούν. Ο κ. Μαρινάκης ήταν στη λίστα για το μπουθ και την τελευταία στιγμή άλλαξε γνώμη. Η Αστυνομία υπέκυψε. Δικαίωμά του είναι αλλά δεν είναι δικαίωμά του να έχει συμπεριφορά που μπορεί να εκληφθεί και ως προκλητική. Το ίδιο και ο κ. Περέιρα που έκανε χειρονομίες» είπε ο Κάρμης, ο οποίος κατέθεσε το έγγραφο που δόθηκε και στο πρωτοβάθμιο όργανο, σύμφωνα με το οποίο οι Πράσινοι κάλεσαν τις αρμόδιες αρχές να πραγματοποιηθεί το παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών.

Επίσης, οι εκπρόσωποι του Τριφυλλιού κατήγγειλαν τον Αστυνομικό Διευθυντή που ήταν υπεύθυνος για τα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι. Χαρακτηριστικά είναι όσα ανέφερε ο κ. Κάρμης: «Όταν είπαμε ότι θα κάνουμε μήνυση στον Αρκουμάνη, έστειλε ορθή επανάληψη στην έκθεσή του και ενώ έλεγε ότι έπεσαν δύο μολότοφ, έγραψε ότι πιθανόν να ήταν μολότοφ. Αν δεν είχαν γίνει οι βόλτες και οι προκλητικές συμπεριφορές δεν θα είχε γίνει τίποτα. Ήταν εγκληματική η συμπεριφορά του Περέιρα. Η πρωτοβάθμια απόφαση λαμβάνει υπόψη της την αρχή της αναλογικότητας σε ό,τι αφορά το ύψος του προστίμου και δεν τη λαμβάνει υπόψη της στην κύρια ποινή. Βάση της αρχής της αναλογικότητας δεν πρέπει να επιβληθεί η αφαίρεση βαθμών».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Ηρειώτης είπε: «Με την αφαίρεση βαθμών αλλοιώνεται το πρωτάθλημα. Αυτό που πρέπει να κατανοήσετε είναι ότι ουδείς υποχρεούται στα αδύνατα. Δεν μπορώ να έχω αντικειμενική ευθύνη για πράγματα που δεν μπορώ να κάνω. Τα συμφωνηθέντα στις συσκέψεις παραβιάστηκαν από τον Ολυμπιακό και την Αστυνομία. Εμείς τα τηρήσαμε με θρησκευτική ευλάβεια. Τα συμφωνηθέντα άλλαξαν μονομερώς και παρανόμως. Η αντικειμενική ευθύνη έχει τα όριά της. Η Αστυνομία δεν έκανε το καθήκον της και εξοντωνόμαστε εμείς. Ο Περέιρα πήγαινε με το χέρι στην τσέπη στη θύρα 13 λες και έκανε βόλτα σε καμιά γειτονιά στα Καμίνια. Έτσι μάγκικα. Και τους έκανε κίνηση ‘‘ελάτε’’. Πήγαν να τον τραβήξουν οι ομάδες ασφαλείας αλλά εκείνος δεν έφευγε. Ήρθε και ένας μπράβος μαζί του και έκανε και αυτός χειρονομία. Όλα έγιναν λόγω της προκλητικής συμπεριφοράς αρχικά του Περέιρα και εν συνεχεία του Μαρινάκη. Ο Αστυνομικός Διευθυντής Αρκουμάνης παραβίασε το νόμο και εγώ θα χάνω βαθμούς που κέρδισα στο γήπεδο;».

Σχετικά άρθρα