Cupcakes με λεμόνι χωρίς γλουτένη

<div><span style="text-decoration: underline;"><strong>Υλικά:</strong></span><br /> </div>
<div>2 αυγά</div>
<div>1/2 κούπα ζάχαρη</div>
<div>3/4 κούπας λάδι</div>
<div>1 κεσεδάκι γιαούρτι (έβαλα 2%)</div>
<div>1 κούπα ρυζάλευρο (χωρίς γλουτένη)</div>
<div>1/2 κούπα κορν-φλάουρ(χωρίς γλουτένη)</div>
<div>3/4 κούπας ινδοκάρυδο</div>
<div>1κ.σ. μπέικιν</div>
<div>ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι</div>
<div><br /><span style="text-decoration: underline;"><strong>Eκτέλεση:</strong></span></div>
<div> </div>
<div>Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C (ή 170 C σε αέρα). Τοποθετούμε χάρτινες θήκες σε ένα ταψί με 12 θήκες για μάφινς (ή αλλιώς τις λαδώνουμε και αλευρώνουμε ή χρησιμοποιούμε κατευθείαν θήκες σιλικόνης).<br /> </div>
<div>Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε (με αυγοδάρτη) τα αυγά με τη ζάχαρη για λίγο. Προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι, το χυμό και ξύσμα. Ρίχνουμε και τα στερεά, ομογενοποιούμε.</div>
<div>Μοιράζουμε στις θήκες και ψήνουμε για 20-25' (ανάλογα το φούρνο, θα τα δείτε να ροδίζουν).</div>
<div> </div>
<div><span style="text-decoration: underline;"><strong>Για την κρέμα</strong></span><br /> </div>
<div>150γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου</div>
<div>250γρ. άχνη (κοσκινισμένη)</div>
<div>λίγο λιμοντσέλο(δηλαδή ανάλογα τα γούστα)</div>
<div>2κ.σ. γάλα </div>
<div> </div>
<div>Χτυπάτε στο μίξερ τα παραπάνω υλικά και δοκιμάζετε ,αν θέλετε πιο έντονη τη γεύση του λιμοντσέλου ρίχνετε λίγο λίγο.</div>
<div>Αφήνετε στο ψυγείο λίγο να σταθεροποιηθεί και μετα γεμίζετε κορνέ ή και με κουταλάκι διακοσμείτε τα κεκάκια.</div>
<div>Η' δεν τα διακοσμείτε και καθόλου και ρίχνετε απλά ζάχαρη άχνη!</div>

Σχετικά άρθρα