Μανωλόπουλος: «Νίκη βήμα πρόκρισης»

Ο Παναθηναϊκός έχει φτάσει στο Κάουνας για το παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής του Top-16 της Ευρωλίγκας με την Ζαλγκίρις.
Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος έγραψε στο blog που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ τονίζοντας ότι με νίκη ο Παναθηναϊκός κάνει αποφασιστικό βήμα πρόκρισης καθώς τα περιθώρια είναι στενά αφού απομένουν μόλις 5 παιχνίδια για να πέσει η αυλαία του Top-16.
Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος:
Καλησπέρα σε όλους,
Σας γράφω από το Κάουνας όπου φτάσαμε μετά από ένα πολύωρο ταξίδι. Ξεκινήσαμε νωρίς το πρωί, κάναμε στάση στη Φρανκφούρτη όπου και «πετάξαμε» για το Βίλνιους, από το οποίο φτάσαμε οδικώς στον τελικό μας προορισμό.
Εδώ, έχουμε να δώσουμε ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις και αυτό που θα πρέπει να τονίσουμε είναι πως αυτό το ματς δεν περιμένουμε να έχει καμία σχέση με αυτό της Αθήνας.
Οι Λιθουανοί παρουσιάζουν ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο στην έδρα τους, ορμώμενοι και από την θερμή υποστήριξη που έχουν από το κοινό τους. Είναι πιο επιθετικοί, τρέχουν, πιέζουν και δημιουργούν προβλήματα στον αντίπαλο τους.
Θεωρώ πως αν καταφέρουμε να ελέγξουμε εμείς τον ρυθμό και να τους οδηγήσουμε εκεί που θέλουμε θα έχουμε τον πρώτο λόγο. Αρκεί, όμως, να βγάλουμε στο γήπεδο αυτά που δουλεύουμε στην προπόνηση.
Παράλληλα, γνωρίζουμε πως από αυτό το παιχνίδι μπορούμε να κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση μας στην επόμενη φάση. Απομένουν άλλωστε πέντε παιχνίδια και τα περιθώρια είναι στενά για όλους.
Από την στιγμή που δεν καταφέραμε να νικήσουμε την περασμένη αγωνιστική στο γήπεδό μας τη Μπαρτσελόνα έχουμε ένα λόγο παραπάνω να πάρουμε αυτό το ματς μακριά από την έδρα μας. Τα πολλά λόγια περιττεύουν, τα υπόλοιπα στο γήπεδο.
Τα ξαναλέμε σύντομα,
Σωτήρης

Σχετικά άρθρα