Πυραυλοκίνητη Σεβίλλη!

Η Σεβίλλη καθάρισε την πρόκριση στον Ισπανικό εμφύλιο περνώντας από το Μαδριγάλ με 3-1! Νίκες για Έβερτον (2-1 τη Ντιναμό Κιέβου), Νάπολι (3-1 τη Ντιναμό Μοσχας) και 1-1 στο Φιορεντίνα – Ίντερ.
Έκοψαν τα πόδια της αντιπάλου τους οι Σεβιλλιάνοι! Η κάτοχος του Κυπέλλου στον θεσμό μπήκε πιο δυνατά και σκόραρε στο πρώτο λεπτό με τον Βιτόλο. Στο 26′ βρήκε και δεύτερο τέρμα με τον Εμπιά και δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο τη ζωή της Βιγιαρεάλ, η οποία αντέδρασε στις αρχές του δεύτερου μέρους με γκολ του Βιέτο. Ακόμα και με το 2-1 η Σεβίλλη ήταν αποφασισμένη να μην αφήσει το “κίτρινο υποβρύχιο” να ξαναμπεί στο ματς. Τελείωσε την υπόθεση πρόκριση με το τέρμα του Γκαμέιρο στο 50′. Η λογική λέει ότι η ρεβάνς θα αποτελέσει τυπική διαδικασία για τους Σεβιλλιάνους, προκειμένου να πιστοποιήσουν την πρόκρισή τους στον προημιτελικό.
ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ασένχο, Μάριο Γκασπάρ, Μουσάκιο, Μπελί, Χάουμε Κόστα, Τριγέρος, Ζόναταν ντος Σάντος, Μόι Γκόμεθ, Τσέρισεβ, Βιέτο, Ικετσούκου Ούτσε.
ΣΕΒΙΛΛΗ: Σέρχιο Ρίκο, Ντιόγκο Φιγκέιρας, Παρέχα, Ντανιέλ Καρίσο, Τρεμουλινάς, Εμ’Μπιά, Κριχόβιακ, Ιμπόρα, Αλέις Βιντάλ, Βιτόλο, Γκαμεϊρό.
Ο έτερος εμφύλιος ήταν πολύ περισσότερο ντέρμπι και αφήνει τα πάντα ανοιχτά ενόψει της ρεβάνς. Η Φιορεντίνα άνοιξε το σκορ με τον Ίλισιτς στο 17′, αλλά δέχθηκε πίεση από τη Ρόμα, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Οι “λύκοι” έχασαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν με πέναλτι που εκτέλεσε ο Λιάιτς (60′), ωστόσο βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 77′ με τον Κειτά. Όλα παραμένουν ανοιχτά για τη ρεβάνς.
ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Νέτο, Τόμοβιτς, Γκονσάλο Ροντρίγκες, Μπασάντα, Μάρκος Αλόνσο, Νταβίντ Πισάρο, Μπάντελ, Μπόρχα Βαλέρο, Χοακίν, Σαλάχ, Ίλιτσιτς.
ΡΟΜΑ: Σκορούπσκι, Τοροσίδης, Μανωλάς (26′ Αστόρι), Γιανγκά-Εμ’Μπιουά, Χολέμπας, Ντε Ρόσι (22′ Πιάνιτς), Ναϊνγκολάν, Σεϊντού Κεϊτά, Φλορέντσι, Λιάιτς, Ιτούρμπε.
Το καθήκον της έκανε και η Νάπολι, αν και το παιχνίδι άρχισε στραβά για τους Ιταλούς, με το τέρμα του Κουράνι (2′). Η ομάδα του Μπενίτεθ πήρε μπροστά άμεσα και με χατ τρικ του Ιγκουαίν αποκατέστησε την τάξη. Σαφές προβάδισμα για τους Ιταλούς.
ΝΑΠΟΛΙ: Αντούχαρ, Ενρίκε, Κουλιμπαλί, Μπρίτος, Γκουλάμ, Ζορζίνιο, Γκιοκχάν Ινλέρ, Τζόναθαν ντε Γκουζμάν, Καγιεχόν, Μέρτενς, Ιγκουαΐν.
ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΟΣΧΑΣ: Γκαμπούλοβ, Κοζλόβ, Χουμπότσαν, Σαμπά, Ζιρκόβ, Ζόμπνιν, Βενκόρ, Βαλμπουενά, Τζούτζακ, Κοκόριν, Κουράνι.
Με πέναλτι του Λουκάκου στο 82′ Έβερτον βρήκε τον δρόμο προς τη νίκη απέναντι στη Ντιναμό Κιέβου. Οι Ουκρανοί είχαν προηγηθεί στο 39′ με τον Γκούσεφ, ενώ για τα “ζαχαρωτά” ισοφάρισε ο Νέισμιθ στο 39′. Και αυτό παραμένει ένα από τα πιο αμφίρροπα ζευγάρια όσον αφορά στην πρόκριση.
ΕΒΕΡΤΟΝ: Χάουαρντ, Κόουλμαν, Αλκαράς, Τζαγκιέλκα, Γκάρμπατ, ΜακΚάρθι, Μπάρι, Μπάρκλεϊ, Νέισμιθ, Μιραλάς, Λουκακού.
ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ: Σοβκόβσκι, Βίντα, Ντανίλο Σίλβα, Ντράγκοβιτς, Αντούνες, Μιγκέλ Βελόζο, Σιντορτσούκ, Μπουγιάλσκι, Γιαρμόλενκο, Χούσιεβ, Εμ’Μποκανί.
Τα αποτελέσματα και οι σκόρερς:
Έβερτον – Ντινάμο Κιέβου 2-1 (39′ Νέισμιθ, 82′ πέν. Λουκακού / 14′ Χούσιεβ)
Βιγιαρεάλ – Σεβίλλη 1-3 (48′ Βιέτο / 1′ Βιτόλο, 26′ Εμ’Μπιά, 50′ Γκαμεϊρό)
Νάπολι – Ντινάμο Μόσχας 3-1 (25′, 31′ πέν. και 55′ Ιγκουαΐν / 2′ Κουράνι)
Φιορεντίνα – Ρόμα 1-1 (17′ Ίλιτσιτς / 77′ Κεϊτά)

Σχετικά άρθρα