Ρολό αυγού με σπανάκι και γαλοτύρι

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Υλικά</strong></span></div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>2 αυγά </li>
<li>αλάτι, πιπέρι</li>
<li>1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</li>
<li>2 λεπτές φέτες προσούτο</li>
<li>50 γρ. γαλοτύρι ή άλλο ξινούτσικο κρεμώδες τυρί της αρεσκείας μας (π.χ. κατίκι, τσαλαφούτι κ.λπ.)</li>
<li>1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο σπανάκι (για ευκολία, αγοράζουμε έτοιμο καθαρισμένο σπανάκι – σε αεροστεγείς συσκευασίες στα σούπερ μάρκετ)</li>
<li>1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο </li>
</ul>
<p><strong>Για το σερβίρισμα</strong></p>
<ul>
<li>λίγο γιαούρτι </li>
</ul>
</div>
</div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span></strong></span></p>
<p>Χτυπάμε τα αυγά με το αλατοπίπερο σε ένα μπολάκι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις φέτες προσούτο μέχρι να γίνουν τραγανές, για 2 – 3 λεπτά. Τις σπάμε σε μικρά κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα μπολ, όπου προσθέτουμε το τυρί και το σπανάκι. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμυδάκι για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και ψήνουμε για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να πήξει η ομελέτα μας. Τη βγάζουμε σε πιάτο, προσθέτουμε το μείγμα του σπανακιού και τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό. Τo κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε με λίγο γιαούρτι.</p>
<p> </p>
<p>http://www.gastronomos.gr/</p>
</div>

Σχετικά άρθρα