Μεσημεριανός περίπατος στο Ηράκλειο

Ενα εύκολο μεσημέρι πέρασε στο Ηράκλειο ο Παναθηναϊκός που επικράτησε δια περιπάτου του Εργοτέλη με 2-0. Οι Πράσινοι με δύο γκολ του Μπεργκ και του Ατζαγκούν στο α’ ημίχρονο (στο 31’ και στο 40’)  καθάρισαν με συνοπτικές διαδικασίες το πρώτο από τα τρία συνεχόμενα εκτός έδρας ματς που έχουν να δώσουν σε διάστημα οχτώ ημερών (ακολουθούν αυτά με τον Ατρόμητο την Τετάρτη και τη Βέροια την Κυριακή), ενώ μπόρεσαν να κάνουν και συντήρηση δυνάμεων. Ηταν η όγδοη συνεχόμενη νίκη του Τριφυλλιού στο πρωτάθλημα που έφτασε τους 61 βαθμούς και βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας (τρεις περισσότερους από τον Ολυμπιακό που έχει δύο ματς λιγότερα), περιμένοντας όμως την έφεση για την ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών που του έχει επιβληθεί για τα επεισόδια στο ντέρμπι.

Α’ Ημίχρονο

Παρά τις σημαντικές απουσίες του ασθενή Πράνιτς και των τιμωρημένων Ζέκα και Σίλντενφελντ, ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε ολοκληρωτικά στα πρώτα 45’ του Εργοτέλη. Το 4-4-2 με ρόμβο του Γιάννη Αναστασίου λειτούργησε υποδειγματικά. Ο Στιλ έπαιξε στο τέρμα, ο Νάνο και ο Τριανταφυλλόπουλος στα πλάγια, ο Ταυλαρίδης και ο Κουτρουμπής στο κέντρο της άμυνας, ο Λαγός αμυντικός μέσος, ο Ατζαγκούν μέσα δεξιά, ο Δώνης μέσα αριστερά, ο Πέτριτς επιθετικός χαφ και ο Μπεργκ με τον Κλωναρίδη επιθετικό δίδυμο.

Το Τριφύλλι είχε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε από το 1’ να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Οι Πράσινοι έριξαν τις πρώτες προειδοποιητικές βολές στο 22’ με τον Κλωναρίδη έπειτα από εξαιρετική ενέργεια του Πέτριτς και στο 24’ με τον Μπεργκ μετά από θαυμάσια μακρινή μπαλιά του Δώνη, ενώ κατόρθωσαν να ανοίξουν το σκορ στο 31’ με τον Μπεργκ που δέχθηκε την πάσα του Κλωναρίδη και, εκμεταλλευόμενος την αδράνεια της άμυνας των Κρητικών, με σουτ αιφνιδίασε τον Σαράνοφ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Στο 40’ ο Ατζαγκούν «έγραψε» με δυνατό φαλτσαριστό σουτ από τα 35 μέτρα το 2-0 δίνοντας σαφές προβάδισμα στο Τριφύλλι.

Το 4-2-3-1 του Γιάννη Ταουσιάνη δεν βγήκε καθώς ο Εργοτέλης είχε παθητικό ρόλο καθόλη τη διάρκεια του α’ ημιχρόνου. Ο Σαράνοφ έπαιξε στο τέρμα αλλά αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού στο 36’ από τον Καβουσάκη, ο Ρέντζας και ο Πίτσος έπαιξαν δεξιά και αριστερά αντιστοίχως, οι Λουβιόν και Γκόργκς στο κέντρο της άμυνας, οι Γκέντσογλου, Κοζορώνης στον κεντρικό άξονα, οι Καζναφέρης, Ουλά, Χαλκιαδάκης αποτέλεσαν την επιθετική τριπλέτα, πίσω από τον Σολάρι που έπαιξε στην κορυφή. Η εικόνα των Κρητικών πάντως δεν άλλαξε ούτε όταν αργότερα το σύστημα άλλαξε σε 3-6-1.

Β’ Ημίχρονο

Εχοντας το 2-0 ως παρακαταθήκη από το α’ ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός στο β’ μέρος έκανε συντήρηση δυνάμεων ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Δεν ανέβασε ρυθμό, δεν πίεσε πολύ και με παιχνίδι υπομονής απλώς άφησε το 45λεπτο να περάσει δίχως κάτι το αξιοσημείωτο. Ο Μαυρίας πήρε χρόνο συμμετοχής, το ίδιο και ο Νίνης, ενώ πήρε ανάσες και ο Λαγός. Στις μοναδικές αξιόλογες φάσεις του β’ ημιχρόνου, αρχικά στο 61’ ο Ατζαγκούν πήρε μια πάσα από τον Πέτριτς αλλά επέλεξε αντί να δώσει στον αμαρκάριστο Μπεργκ, να σουτάρει δίχως δύναμη καθώς η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Καβουσάκη, ο οποίος απέκρουσε εντυπωσιακά σουτ του Νίνη στο 88’.

Παίκτης από «χρυσάφι»

Ο Ατζαγκούν επέστρεψε στα γκολ και στις καλές εμφανίσεις. Επαιξε σε ρόλο αντί-Ζέκα και τα πήγε εξαιρετικά καθώς σε καμία στιγμή δεν φάνηκε το κενό του Πορτογάλου.

Η σφυρίχτρα

Εξαιρετική η διαιτησία του Γιάχου από τη Χίο που πέρασε εντελώς απαρατήρητος. Τον βοήθησε πάντως και το παιχνίδι καθώς δεν υπήρξε δείγμα δύσκολης φάσης.

Έτσι κρίθηκε

Το γκολ που πέτυχε ο Παναθηναϊκός στο 31’ με τον Μπεργκ έλυσε εύκολα το γρίφο για τους Πράσινους που ανάγκασαν τον Εργοτέλη να βγει από την άμυνα του. Το τέρμα του Ατζαγκούν εννέα λεπτά αργότερα απλώς έδωσε ασφάλεια και άνεση στο Τριφύλλι για να κάνει και συντήρηση δυνάμεων.

Οι συνθέσεις:

Εργοτέλης: Σαράνοφ (36′ Καβουσάκης), Ρέντζας, Λουβιόν, Γκοργκς, Πίτσος, Γκέντσογλου, Κοζορώνης, Καζναφέρης, Ουλά, Χαλκιαδάκης (66′ Ολαϊτάν), Σολάρι (57′ Τζίλας)

Παναθηναϊκός: Στιλ, Νάνο, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Ταυλαρίδης, Δώνης (87′ Νίνης), Λαγός (79′ Μέντες), Ατζαγκούν, Κλωναρίδης (55′ Μαυρίας), Μπεργκ, Πέτριτς.

Σχετικά άρθρα