Αναστασιάδης: «Είμαι ικανοποιημένος…»!

Ο Άγγελος Αναστασιάδης δήλωσε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του απέναντι στον Αστέρα, ενώ δεν παρέλειψε να απαντήσει σε όσους επικρίνουν την ομάδα. 
Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ:
“Εγώ σήμερα είμαι ικανοποιημένος από την ομάδα. Ο αντίπαλος δεν έχει τελική, ο τερματοφύλακάς μας δεν έπιασε την μπάλα και εμείς είχαμε πέντε κλασικές. Αλλά αν δεν βάλεις γκολ δεν θα κερδίσεις Μία ποιοτική ομάδα όπως ο Αστέρας δεν μας έκανε φάση και αυτό είναι θετικό. Τα παιδιά προσπάθησαν σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο. Είναι άδικο αυτό που έγινε, μπορούσαμε να κερδίσουμε . Αν λάβουμε υπόψιν ότι στα τελευταία λεπτά, που αρχίσαμε με πλαγιοκοπήσεις να δημιουργούμε προβλήματα στον αντίπαλο, μείναμε με δέκα παίκτες, μπορούμε να πούμε ότι μας επηρέασε η αποβολή. Δεν γνωρίζω αν είναι πέναλτι του Σαλπιγγίδη, αυτός επιμένει ότι είναι, εγώ δεν τον είδα. Είναι κρίμα. Μας δοκιμάζει πολύ, ελπίζω να μας τα δώσει στο τέλος”, είπε αρχικά ο τεχνικός του ΠΑΟΚ και συνέχισε απαντώντας σε ερώτηση για το αν οι κακές επιλογές στις τελικές προσπάθειες είναι θέμα άγχους και αν επηρέασε η απουσία του κόσμου: “Αν μπορούσαμε να σκοράρουμε θα είχαμε λιγότερο ψυχολογικό βάρος. Φυσικά, το ότι ο κόσμος δεν ήταν εδώ για να βοηθήσει την ομάδα αλλά και να πιέσει τον αντίπαλο, έπαιξε τον ρόλο του. Αλλά το πιο σημαντικό είναι πως έγινε μεγάλη προσπάθεια από τους ποδοσφαιριστές”.
Για την βαθμολογική διαφορά από τον Παναθηναϊκό ενόψει πλέι οφ και την πίεση που δέχεται η ομάδα: “Είχαμε τρία παιχνίδια τώρα που είπαμε να τα κερδίσουμε, αλλά εκείνο που θέλαμε περισσότερο ήταν να ηρεμήσει και η κατάσταση που υπάρχει. Το βάρος είναι μεγάλο. Εμείς μέσα σε δύο μήνες καταφέραμε εκεί που ήμασταν όλοι Θεοί, να είμαστε οι χειρότεροι. Υπάρχει μία γενική απαξίωση στην ομάδα. Ολοι είμαστε άχρηστοι. Αυτή είναι η διαφορά μας με τις άλλες ομάδες. Το είχα ξαναπεί. Οπου υπάρχει μουρμούρα, υπάρχει και ταλαιπωρία. Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι συνεχίζεται αυτή η ταλαιπωρία. Εχω μεγάλη εμπιστοσύνη στα παιδιά γιατί δουλεύουν πολύ και από την στιγμή που δεν μπορούμε να βάλουμε εύκολα γκολ, πιστεύω ότι δεν μας τα δίνει από πάνω. Ο λόγος που δεν μας τα δίνει είναι η κατάσταση στην ομάδα. Οταν λοιδωρούμαστε από το πρωί μέχρι το βράδυ, δεν είναι εύκολο να παίξεις έτσι. Βέβαια αυτή είναι η Ελλάδα. Είναι θετικό το ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. Να περιμένουμε μέχρι το τέλος να δούμε και τότε θα μας κρίνεται”.
Αν πιστεύει ότι με δύο, τρεις νίκες θα γυρίσει το κλίμα: “Το κλίμα δεν γυρίζει εύκολα. Εγώ μιλάω για το κλίμα το δικό μας. Θέλω να πάρουν τα παιδιά μια ανάσα. Αύριο στην προπόνηση τα κεφάλια θα είναι κατεβασμένα. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι δεν μπορεί να το καταλάβει κανείς. Συμπεριφέρεστε σα να στεναχωριέστε μόνο εσείς. Στεναχωριόμαστε και εμείς. Πιο πολύ εμείς θέλουμε τις νίκες. Τώρα η ομάδα είναι εδώ που είναι και είναι φυσιολογικό για τα ελληνικά δεδομένα αυτό που αντιμετωπίζει”.

Σχετικά άρθρα