Έρχονται βαρύτατες ποινές και ιδιώνυμο

Στον Real FM 97,8 και τον Κώστα Χαρδαβέλα και την Αγγελική Λάζου μίλησε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.
Ο κ. Κοντονής είπε τι θα περιέχει ο νέος Αθλητικός Νόμος μιλώντας ζωντανά στον Real FM 97,8.
Ο υφυπουργός προανήγγειλε ότι δεν θα υπάρχει αναστολή της ποινής και της εκτέλεσής της για όποιους συλλαμβάνονται στα γήπεδα, κάτι που δεν ισχύει μέχρι τώρα. Επίσης επανέρχεται το ιδιώνυμο ενώ σε συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση, θα προχωρήσει σε αλλαγή στάσης η αστυνομία η οποία τηρεί μέχρι τώρα μία περισσότερο αμυντική στάση. Η αστυνομία θα προβαίνει πλέον σε συλλήψεις, γεγονός που σημαίνει ότι η κυβέρνηση παίρνει πίσω την εξαγγελία της περί μη παρουσίας της μέσα στα γήπεδα.
Το νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο μέχρι την Τετάρτη το αργότερο, σύμφωνα με τον κ. Κοντονή, και θα τεθεί για σύντομο χρονικό διάστημα σε διαβούλευση με τα συναρμόδια υπουργεία ενώ αμέσως μετά θα πάει στη Βουλή προς ψήφιση.
Σχετικά με τις εκκρεμότητες για την φερόμενη ως «εγκληματική οργάνωση» είπε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης οι διαδικασίες έχουν ήδη επισπευσθεί.
Για τα θέματα των γηπέδων ο κ.Κοντονής υπογράμμισε ότι «πρώτα πρέπει να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο και μετά τα γήπεδα», αφού όπως τόνισε χαρακτηριστικά «εδώ δεν γεμίζουν τα ήδη υπάρχοντα», ενώ εξέφρασε την άποψη του λέγοντας ότι τα γήπεδα πρέπει να φτιάχνονται με χρήματα των ΠΑΕ αφού είναι κερδοσκοπικές επιχειρήσεις.

Σχετικά άρθρα