«Είμαστε ομάδα με και χωρίς τον Σπανούλη»

«Το πρώτο ημίχρονο καθόρισε τον αγώνα», επισήμανε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, προπονητής του Ολυμπιακού, μετά την επιβλητική νίκη της ομάδας του επί του ΠΑΟΚ στο «Παλατάκι».
«Είχαμε ένα ζητούμενο, πώς θα αντιδράσουμε μετά από ένα κακό παιχνίδι και μια ήττα», σχολίασε αρχικά ο κόουτς των «ερυθρόλευκων» αναφερόμενος στην ήττα από την Φενέρμπαχτσε / Ούλκερ και εξήγησε: «Θέλαμε να διορθώσουμε λάθη που είχαμε κάνει τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Μπήκαμε συγκεντρωμένοι, κάναμε αυτό έπρεπε, σταματήσαμε τον ΠΑΟΚ στη πρώτη περίοδο παρότι διαθέτει παίκτες που μπορούν να εκτελέσουν. Είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας και κλείσαμε το πρώτο δεκάλεπτο με νταμπλ σκορ. Για μένα ήταν σημαντικό πώς ξεκινήσαμε το παιχνίδι. Στη δεύτερη περίοδο διατηρήσαμε την διαφορά, συνεχίσαμε να λειτουργούμε καλά».
«Γενικά το πρώτο ημίχρονο ήταν αυτό που καθόρισε το παιχνίδι», υπογράμμισε ο Σφαιρόπουλος και σχολίασε: «Στο δεύτερο ημίχρονο επίσης κάναμε το ίδιο στην αντίδραση του ΠΑΟΚ. Λειτουργήσαμε ομαδικά και σε άμυνα και σε επίθεση, δεν δεχθήκαμε εύκολους πόντους. Ο ΠΑΟΚ έβαλε κάποια σουτ, αλλά κι εμείς είχαμε συμμετοχή όλων των παικτών στην επίθεση. Ηταν ένα παιχνίδι που θέλαμε να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο».
Σχετικά με τους τραυματισμούς των Λαφαγιέτ, Σλούκα, ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε: «Και οι δύο παίκτες έχουν θέματα τραυματισμών. Του Λαφαγιέτ φαίνεται πιο σοβαρό γιατί γύρισε άσχημα το πόδι του, πάτησε πάνω στον Βον. Θα επιστρέψουμε και θα δούμε την σοβαρότητά του. Ο Σλούκας αισθάνθηκε ελαφρύ τράβηγμα στον δικέφαλο, δε νομίζω ότι είναι κάτι σοβαρό».
Σε ερώτηση σχετική με την απουσία του Βασίλη Σπανούλη και την αντίδραση των υπολοίπων παικτών, ο Σφαιρόπουλος απάντησε: «Ο Σπανούλης είναι ο ηγέτης, ο παίκτης που κάνει την διαφορά, είναι  αδιαμφισβήτητη η αξία του, είναι ο αρχηγός της ομάδας και ο παίκτης μπροστά στον οποίον υποκλίνεται όλη η Ευρώπη. Για μας, είναι πολύ σημαντικό το πώς λειτουργήσαμε, το επίπεδο ομαδικότητας μας. Αυτό είναι μέλημά μου, ο στόχος μου, να δείχνουμε ομαδικότητα. Το ίδιο συμβαίνει και στα διαστήματα που ο Σπανούλης είναι στον πάγκο. Όλοι πρέπει να καταλάβουν και το έχουν κάνει, ότι είναι σημαντικοί για την ομάδα. Είναι εκπαιδευμένοι για να χτίσουν ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει. Η σημερινή εμφάνιση δείχνει αυτό το πράγματα. Ότι είναι μια ομάδα με τον Σπανούλη, χωρίς τον Σπανούλη, με ή χωρίς τον οποιονδήποτε παίκτη. Έχουμε εξάλλου κι άλλους βασικούς παίκτες που είναι τραυματίες όπως ο Πέτγουεϊ, ο Τσαϊρέλης, ο Κατσίβελης. Έχουμε τόσους τραυματίες και βλέπουμε ότι η ομάδα παίζει καλά. Να ξεπεράσουμε τραυματισμούς, αλλά να μην χαλάει το παιχνίδι μας».
«Δεν είμαστε», αποκρίθηκε ο κόουτς των «ερυθρόλευκων» σε ερώτηση εάν η ομάδα του βρίσκεται στο καλύτερο επίπεδο της και παρατήρησε: «Ο Ολυμπιακός κάνει καλή πορεία, αλλά το σημαντικότερο είναι να είναι έτοιμη στα πλέι οφ σε Ευρωλίγκα και Ελλάδα. Εκτός από τους τραυματίες, έχουμε ακόμη δύο παίκτες που προέρχονταν από σοβαρούς τραυματισμούς και βρίσκονται στο στάδιο της επανένταξης. Θέλουν τον χρόνο τους για να βρουν αγωνιστικό ρυθμό και ψυχολογία. Δεν είμαστε στο 100%».
Ρωτήθηκε επίσης για το αν η σημερινή νίκη δίνει ελπίδες για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στη κανονική διάρκεια. «Δεν το βλέπουμε έτσι», ξεκαθάρισε ο Σφαιρόπουλος και σημείωσε: «Έχει άλλα έξι παιχνίδια το πρωτάθλημα. Δεν κοιτάμε το τέλος του δρόμου, αλλά το επόμενο βήμα. Έχουμε και τους αγώνες στην Ευρωλίγκα. Κοιτάμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Έχουμε δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας. Δεν θέλουμε να βλέπουμε τόσο μακριά. Το τέλος της κανονικής περιόδου ή την Ευρωλίγκα».

Σχετικά άρθρα