Κινδυνεύει με -2 και για του χρόνου

Τρεις βαθμοί θα αφαιρεθούν από την ΑΕΚ από τους βαθμούς που έχει μαζέψει μέχρι στιγμής στη Football League για το διακοπέν παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Ωστόσο είναι ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να της αφαιρεθούν και δύο βαθμοί από το επόμενο πρωτάθλημα!

Κι αυτό γιατί η Ενωση κλήθηκε να απολογηθεί μεθαύριο στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ για παραβάσεις και του άρθρου 21 παρ.3β του ΚΑΠ που προβλέπει “αφαίρεση 3 βαθμών από το πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη και 2 βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα”. Πρόκειται για μια γενική διάταξη στο ΚΑΠ που αφορά στη “μη τέλεση ή διακοπή αγώνα”.

Για το κύπελλο υπάρχει πάντως ειδική διάταξη και συγκεκριμένα στο άρθρο 42 παρ.2, αναφέρεται: “Ομάδα που, ένεκα επεισοδίων, γίνεται υπαίτια διακοπής αγώνα Κυπέλλου, εκτός απ’ τις άλλες συνέπειες που υφίσταται, τιμωρείται με αφαίρεση 3 βαθμών. Σε κάθε άλλη περίπτωση υπαίτιας διακοπής, η ομάδα τιμωρείται με τις ποινές του άρθρου 21, παρ.3”. Οπότε είναι θέμα εφαρμογής του κανονισμού από την ΠΕ της ΕΠΟ.

Στην ΑΕΚ, εκτός από την αφαίρεση βαθμών, αναμένεται να επιβληθεί πρόστιμο μέχρι 240.000 ευρώ, ενώ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως θα δώσει 2-3 παιχνίδια της κεκλεισμένων των θυρών.

Σχετικά άρθρα