«Η κολλητή μου νομίζει πως έχει σχέση με ηθοποιό! Πώς να τη βοηθήσω;»

Η κολλητή μου φίλη εδώ και κάποιους μήνες έχει αλλάξει αρκετά στη συμπεριφορά της. Λέει συνέχεια ψέματα, βρίσκει συνέχεια δικαιολογίες για να μην βρεθούμε και- ακόμα και αν δεν το έχει παραδεχτεί- ανακάλυψα ότι έχει κλειστό το μαγαζί της.

Αρχικά νόμιζα πως είχε κατάθλιψη. Στην πορεία όμως, και μόλις μια άλλη φίλη μας μάς γνώρισε την καινούρια σχέση της, τα πράγματα έγιναν χειρότερα. Άρχισε να κάνει και να λέει ό,τι γινόταν σε μια ξένη σειρά που έβλεπε. Πιο συγκεκριμένα φαίνεται ότι νόμιζε ότι ήταν η πρωταγωνίστρια της σειράς!

Νομίζει πως ένας ηθοποιός είναι η σχέση της!

Μας έστελνε φωτογραφίες της ηθοποιού που είχε βάλει το δικό της πρόσωπο και μερικές τις ανέβαζε και στα social media. Ό,τι έκανε η ηθοποιός, ισχυρίζονταν ό,τι το έκανε και αυτή. Όσες φορές προσπάθησα να της πω κάτι προσπάθησε να τα μπαλώσει με κάποιον τρόπο κάνοντάς τα όμως, χειρότερα.

Έχει φτάσει σε σημείο να μας στέλνει φωτογραφίες με τον ηθοποιό της σειράς και να μας λέει ότι είναι η σχέση τής. Πραγματικά δεν ξέρω τι να σκεφτώ.

Στο ερώτημά σας απάντησε η Ψυχολόγος – Ψυχοδραματίστρια Σοφία Κουφοπούλου

Θα ήταν βοηθητικό να απευθυνθεί  η ίδια σε ειδικό ψυχικής υγείας. Εάν υπάρχει κάποιο άλλο άτομο το οποίο εμπιστεύεται και θα ακούσει, εφόσον αναφέρετε ότι έχει απομακρυνθεί από εσάς, μπορείτε να το ενθαρρύνεται να μιλήσει μαζί της.

Κάποιοι άνθρωποι ίσως είναι πιο ευαίσθητοι και όταν συμβαίνουν έντονες αλλαγές ή ψυχοπιεστικά γεγονότα στη ζωή τους επιλέγουν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα για να την αντέξουν. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται η παρέμβαση του ειδικού.

Σοφία Κουφοπούλου
Ψυχολόγος – ψυχοδραματίστρια
Δράση Ψυχής
Κρίσσης 17, Κυψέλη
Τηλέφωνο: 6947834889
email: [email protected]
drasipsyhis.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Τα 5 χαρακτηριστικά της αληθινής φιλίας! Μπορεί να κρατήσει και μια ζωή!

Γυναικεία φιλία vs ανδρική φιλία! Ομοιότητες και διαφορές

Οι ειδικοί απαντούν: Υπάρχει φιλία μεταξύ ανδρών και γυναικών;

Σχετικά άρθρα