Της έφυγε η μαγκιά, αλλά πέρασε!

Η Ατλέτικο βρίσκεται στους “8” του Τσάμπιονς Λιγκ! Στα πέναλτι οι ροχιμπλάνκος ήταν πιο εύστοχοι και πανηγύρισαν μετά (και) την άστοχη εκτέλεση του Κίσλινγκ με 3-2 (1-0 κ.δ) την πρόκριση  
Μάστορας ο Σιμεόνε στα παιχνίδια μυαλού, αλλά και στη διαχείριση των οριακών καταστάσεων. Μια τέτοια είχε να αντιμετωπίσει η φιναλίστ του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ απόψε και ως φιναλίστ συμπεριφέρθηκε, έστω κι αν τα χρειάστηκε. Με το 1-0 από το πρώτο μέρος, η Ατλέτικο οδήγησε το ματς στην παράταση και από εκεί στα πέναλτι. Ούσα πιο τυχερή, αλλά και πιο εύστοχη, καθώς οι Γερμανοί (βλέπε Κισλινγκ) σούταραν στα πουλιά, πέρασε στην επόμενη φάση. Σκόρερ του καθοριστικού πέναλτι ο Τόρες!
Πιο αποφασισμένη η Ατλέτικο μπήκε στο γήπεδο, αλλά η Λεβερκούζεν είχε τη πρώτη καλή στιγμή για να αιφνιδιάσει τους Μαδριλένους. Το σουτ του Τσαλχάνογλου πέρασε ελάχιστα εκτός εστίας (10′) και πριν τη συμπλήρωση 20 λεπτών αυτό του Σον έδιωξε ο Μάντζουκιτς σε ρόλο …τερματοφύλακα. Η κακοδαιμονία των ροχιμπλάνκος που άρχισε στο παιχνίδι της Γερμανίας συνεχίστηκε και στη ρεβάνς. Στο 23′ ο Σιμεόνε έχασε τον τερματοφύλακά του με αποτέλεσμα να κάνει την πρώτη αναγκαστική αλλαγή. Ο Όμπλακ πήρε τη θέση του τραυματία Μογιά, ο οποίος υπάστη τράβηγμα σε ανύποπτη φάση. Οι γηπεδούχοι τα ξεπέρασαν όλα λίγο μετά. Αδυναμία της γερμανικής άμυνας να διώξει και σουτ από τν Σουάρεθ το πόδι του Τοπράκ παρενεβλήθη για να ξεγελάσει τον τερματοφύλακά του. Το προβάδισμα των Μαδριλένων.Με ακριβώς ίσιο τρόπο (σουτ του Σουάρεθ) απείλησε και για δεύτερο τέρμα η Ατλέτικο πριν από το τέλος του πρώτου μέρους. Με το 1-0 πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, περιμένοντας ένα ημίχρονο που θα καθόριζε ποια ομάδα θα προκριθεί.
Η επιχείρηση διαχείριση των Μαδριλένων έπιασε τόπο στο δεύτερο μέρος. Ίσως η ομάδα του Σιμεόνε να είναι η καλύτερη στην Ευρώπη σε αυτόν τον τομέα. Φάση ούτε για δείγμα στο δεύτερο μέρος με τους Μαδριλένους να ελέγχουν απόλυτα. Σε αυτό βοήθησαν και τα …μηδενικά ρίσκα που (δεν) πήρε ο Γερμανος τεχνικός. Η παράταση έμοιαζε η ιδανική λύση για να λύσουν τις διαφορές τους.
Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε. Φάσεις με το σταγονόμετρο και το (όποιο) ρίσκο πάντοτε ελεγχόμενο. Η Ατλέτικο απείλησε πρώτη με το σουτ του Ραούλ Γκαρσία για να διώξει δύσκολα ο λένο, ενώ οι Γερμανοί απάντησαν με το μακρινό άστοχο σουτ του Ρόλφε. Συμμετοχή πήρε και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος στο 105′, παίζοντας ως αμυντικός μεσος στη θέση του Μπέντερ. Το μυαλό ξεκάθαρα βρισκόταν στα πέναλτι όσο κι αν δεν το ήθελε καμία από τις δύο.
Πέναλτι:
Ψηλά άουτ από τον Ραούλ Γκαρθία.
Ο Όμπλακ αποκρούει το άσχημα εκτελεσμένο πέναλτι του Τσαλχάνογλου!
1-0 από τον Γκριζμάν
1-1 από τον Ρόλφες
2-1 από τον Σουάρεθ
Αστοχεί ο Τοπράκ. Ψηλά άουτ.
Ο Λένο αποκρούει το πέναλτι του Κόκε
2-2 από τον Κάστρο
3-2 από τον Τόρες
Ο Κίσλινγκ στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ!
Ατλέτικο – Λεβερκούζεν 1-0 (3-2 πέν.) Σκόρερ: 27′ Μάριο ΣουάρεθΓήπεδο: “Βιθέντε Καλντερόν”, ΜαδρίτηΔιαιτητής: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία)
ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Μογιά (23′ Όμπλακ), Χουανφράν, Μιράντα, Χοσέ Μαρία Χιμένες, Χεσούς Γκάμεθ, Μάριο Σουάρες, Κόκε, Κάνι (46′ Ραούλ Γκαρθία), Αρντά Τουράν, Γκριεζμάν, Μάντζουκιτς (83′ Τόρες).
ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Λένο, Χίλμπερτ, Τοπράκ, Σπάχιτς, Ουεντέλ, Λαρς Μπέντερ (104′ Κυριάκος Παπαδόπουλος), Γκονσάλο Κάστρο, Μπελαραμπί, Σον Χέουνγκ-Μιν (77′ Ρόλφες), Τσαλχάνογλου, Ντρμιτς (69′ Κίσλινγκ).

Σχετικά άρθρα