«Πόλεμος» για τους «8»

Με δύο πολύ σημαντικές μάχες πέφτει η αυλαία της φάσης των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ απόψε. Τα τελευταία εισιτήρια που οδηγούν στους 8 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης διεκδικούν η Μπαρτσελόνα, η Μάντσεστερ Σίτι, η Ντόρτμουντ και η Γιουβέντους.
Οι Καταλανοί έχουν τον πρώτο λόγο στην υπόθεση πρόκριση μετά τη νίκη στην Αγγλία με 2-1. Ο Λούις Σουάρες είχε πετύχει τα δύο γκολ της Μπαρτσελόνα και ουσιαστικά καθάρισε το παιχνίδι. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε καλείται να υπερασπιστεί το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα.
Από την άλλη μεριά ο Πελεγκρίνι καλείται να βελτιώσει την εικόνα της Σίτι η οποία δεν βρίσκεται στην καλύτερη της κατάσταση. Η Μάντσεστερ Σίτι είναι η μόνη αγγλική ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά τον αποκλεισμό χθες της Άρσεναλ και αν δεν πάρει το εισιτήριο (γεγονός που δεν είναι απίθανο) τότε οι Άγγλοι θα μείνουν χωρίς αντιπρόσωπο.
Οι πιθανές ενδεκάδες όπως τις έδωσε το Τσάμπιονς Λιγκ:
Μπαρτσελόνα (Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ματιέ, Άλμπα, Άλβες, Μαστσεράνο, Ράκιτις, Ινιέστα, Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ
Μάντσεστερ Σίτι (Πελεγκρινι): Χαρτ, Ντεμικέλις, Κομπανί, Ζαμπαλέτα, Κολάροφ, Τουρέ, Φερνάντο, Μίλνερ, Σίλβα, Νάσρι, Αγουέρο.
Στο άλλο παιχνίδι απόψε η Ντόρτμουντ καλείται να ανατρέψει στη Γερμανία το σκορ του πρώτου αγώνα και έχει ως βάση το εκτός έδρας γκολ (2-1).
Η Γιουβέντους έχει σαφώς προβάδισμα αλλά ο θα αγωνιστεί χωρίς τον Αντρέα Πίρλο γεγονός που δυσκολεύει την υπεράσπιση του αποτελέσματος του πρώτου αγώνα. Ο Αλέγκρι καλείται να λύσει τον δύσκολο γρίφο αλλά το κενό του αρχηγού δεν καλύπτεται εύκολα.
Από την άλλη μεριά οι Γερμανοί έχουν ελπίδες καθώς η εικόνα τους είναι σαφώς βελτιωμένη και αυτό φαίνεται και στα αποτελέσματα στη Μπουντεσλίγκα. Ο Κλοπ θα έχει στη διάθεση του τον Σαχίν και αναμένεται να πάρει θέση βασικού γεγονός που ενισχύει την οργάνωση του παιχνιδιού της Ντόρτμουντ.
Οι πιθανές ενδεκάδες όπως τις έδωσε το Τσάμπιονς Λιγκ:
Ντόρτμουντ (Κλοπ): Βάιντερφέλερ, Κιρχ, Σμέλτσερ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σαχίν, Γκουντογκάν, Μπλαστσικόφσκι, Καμπλ, Ρόις, Ομπαμεγιάνγκ.
Γιουβέντους (Αλέγκρι): Μπουφόνμ, Μπονούτσι, Μπαρτζάλι, Λιχτστάινερ, Κιελίνι, Μαρκίσιο, Πογκμπά, Βιντάλ, Περέιρα, Μοράτα, Τέβες.

Σχετικά άρθρα