Μαυροκεφαλίδης: «Μονόδρομος η νίκη»

Η νίκη είναι μονόδρομος για τον Παναθηναϊκό στην αυριανή (20/3, 20:00) αναμέτρηση με αντίπαλο την Ρεάλ το ΟΑΚΑ για την 11η αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκας, επισήμανε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης.
«Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι», δήλωσε ο 31χρόνος φόργουορντ σέντερ των «πρασίνων» και εξήγησε: «Βλέπουμε πλέον ότι είναι μονόδρομος η νίκη ανεξαρτήτως αντιπάλου στον όμιλο. Μπορούσαμε να είμαστε σε καλύτερη θέση σίγουρα. Γνωρίζουμε με ποιον παίζουμε. Η Ρεάλ είναι μια πολύ καλή ομάδα που είναι φαβορί για το Final Four και για την κατάκτηση του τροπαίου. Παίζουμε όμως στην έδρα μας που μας βοηθάει πολύ ο κόσμος και σημασία δεν έχει ποιον αντιμετωπίζουμε αλλά το τι πρέπει να κάνουμε εμείς στο γήπεδο».
«Πρέπει η ομάδα να λειτουργεί με όλους τους παίκτες το ίδιο, δεν έχει σημασία ποιος βγαίνει από την πεντάδα και ποιος μπαίνει από τον πάγκο στο παρκέ», σχολίασε ο Μαυροκεφαλίδης μετά από ερώτηση για την αλλαγή της εικόνας του Παναθηναϊκού μέσα στο παιχνίδι μετά από ροτέισον. «Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να κάνουμε το κάτι παραπάνω για να κερδίσουμε», τόνισε ο 31χρόνος φόργουορντ σέντερ.
«Για να κερδίσεις ένα τόσο μεγάλο ματς χρειάζεται συγκέντρωση και να μην αφήσεις τη Ρεάλ να κάνει το παιχνίδι της», παρατήρησε ο Μαυροκεφαλίδης και σημείωσε: «Είναι μια ομάδα που τρέχει εξαιρετικά και καμία ομάδα δεν μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό της. Έχουν φοβερό ταλέντο στο ένας εναντίον ενός. Πρέπει να εστιάσουμε σε αυτά αμυντικά και να προσέξουμε το δημιουργικό τους κομμάτι».
«Δεν μπορεί ένας προπονητής να αλλάζει τη φιλοσοφία του όταν πηγαίνει σε διαφορετικές ομάδες», απάντησε ο 31χρόνος φόργουορντ σέντερ των «πρασίνων» σε ερώτηση σχετική με το γρήγορο στυλ παιχνιδιού, που θέλει να επιβάλλει ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς και υπογράμμισε: «Προσπαθεί να την εισάγει στην ομάδα. Όσο μπορούμε το ακολουθούμε αλλά δεν είναι κάτι που γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη, χρειάζεται χρόνο για να γίνει».
«Κίνητρο, όχι πίεση»
Ενδεχόμενη νίκη αύριο θα δώσει ώθηση στον Παναθηναϊκό σύμφωνα με τον Έι Τζέι Σλότερ, ο 28χρόνος Αμερικανός γκαρντ των «πρασίνων»: «Η ομάδα έχει αρκετές διαδοχικές ήττες. Αύριο θα είναι ένα σπουδαίο ματς απέναντι σε μια ομάδα με πολύ ταλέντο και μεγάλη εμπειρία. Μια νίκη θα μας δώσει μεγάλη ώθηση».
Ο Παναθηναϊκός έχει κίνητρο και όχι πίεση επισήμανε ο Σλότερ: «Γνωρίζουμε καλά την κατάσταση ειδικά μετά την ήττα από τη Ζαλγκίρις την προηγούμενη αγωνιστική. Ξέρουμε πως είναι τα πράγματα. Δεν θα το χαρακτήριζα πίεση αυτό που υπάρχει, περισσότερο είναι κίνητρο για να πετύχουμε».
«Είναι μια ομάδα πάρα πολύ δυνατή επιθετικά, που παίζει πάρα πολύ καλά στο τρανζίσιον», σχολίασε ο 28χρόνος Αμερικανός γκαρντ των «πρασίνων» για την Ρεάλ και τόνισε: «Θα πρέπει να παίξουμε πολύ δυνατή άμυνα».

Σχετικά άρθρα