Πρόωρος τελικός και… μάχες στα προημιτελικά του Europa

Δύο από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Europa League θα μείνουν… αναγκαστικά εκτός διεκδίκησης του βαρύτιμου τροπαίου. Κι αυτό γιατί στη σημερινή κλήρωση της φάσης της προημιτελικής φάσης του Europa League που πραγματοποιήθηκε στη Νιόν της Ελβετίας προέκυψαν δύο μεγάλα ζευγάρια και δύο “ανοιχτές” σε όλα τα προγνωστικά “μάχες”. Μετά από το θρίαμβό της επί της Ίντερ, η εντυπωσιακή φέτος Βόλφσμπουργκ καλείται να ξεπεράσει ένα ακόμα… ιταλικό εμπόδιο καθώς αντίπαλό της στους “8” της διοργάνωσης θα είναι η Νάπολι του Ράφα Μπενίτεθ. Δύο κάτοχοι του Europa League θα “μονομαχήσουν” με έπαθλο το “εισιτήριο” για τα ημιτελικά αφού η… μοίρα ήθελε τη Σεβίλλη και την Ζενίτ να λύσουν τις διαφορές τους… από τώρα.
Μόνο μία ομάδα – έκπληξη “χωρά” η ημιτελική φάση του Europa League αφού Ντνίπρο και Κλαμπ Μπριζ κληρώθηκαν μεταξύ τους ενώ η Φιορεντίνα, μετά από τον “εμφύλιο” με τη Ρόμα θα αντιμετωπίσει την ικανή για όλα Ντιναμό Κιέβου.
Τα ζευγάρια των προημιτελικών:
Σεβίλλη – ΖενίτΝτνίπρο – Μπριζ Ντιναμό Κιέβου – ΦιορεντίναΒόλφσμπουργκ – Νάπολι
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 16 Απριλίου και οι ρεβάνς στις 23 του ίδιου μήνα.
* Μοναδικός περιορισμός στην κλήρωση ήταν να μην τεθούν αντμέτωπες ομάδες από τη Ρωσία και την Ουκρανία, δηλαδή η Ζενίτ και η Ντιναμό Κιέβου, λόγω των τεταμένων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. ** Για την ημιτελική φάση θα ακολουθήσει νέα κλήρωση. 

Σχετικά άρθρα