Αναστασίου: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό»

Ο Γιάννης Αναστασίου ερωτηθείς για το αν φοβάται απογοήτευση των παικτών του μετά την απόφαση της επιτροπής εφέσεων και την επικύρωση της αφαίρεσης των 3 βαθμών στον Παναθηναϊκό, έδωσε συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και τόνισε ότι η ομάδα, με όσους έχουν τις δυνάμεις θα προσπαθήσει για το καλύτερο. 
Αναλυτικά τα όσα είπε στη NOVA: 
Η ήττα σε συνδυασμό με την αφαίρεση των 3 βαθμών είναι λογικό να έχει προκαλέσει και εκνευρισμό και απογοήτευση στους παίκτες της ομάδας, φοβάστε μήπως επηρεαστεί η ομάδας σας ψυχολογικά; 
Καταρχήν να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, σαν φίλαθλος.
– Θεωρείται δεδομένη κατάκτηση;
Εσείς δεν τη θεωρείται; Νομίζω ότι ζούμε στην Ελλάδα και με την αφαίρεση των βαθμών και με την ήττα μείναμε αρκετά πίσω. Αλλά αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι το ποδόσφαιρο αρχίζει και χάνει πάρα πολύ. Στο γήπεδο της Τούμπας είχαν 1.500 εισιτήρια, στο γήπεδο του Ατρόμητου, έπαιζε Ατρόμητος – Παναθηναϊκός, δεν πρέπει να ήταν παραπάνω. Νομίζω ότι κάτι πάει λάθος με το ποδόσφαιρο και σίγουρα ο καθένας θέλει να δει την ομάδα του να κερδίζει το πρωτάθλημα. Το παιχνίδι και το προϊόν θα πρέπει να είναι πιο… (σ.σ. ανταγωνιστικό), στα προηγούμενα πρωταθλήματα δεν ήξερε κανείς ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα, ποιος θα βγει 2ος, 3ος, 4ος. Για εμάς είναι δύσκολη η κατάσταση γιατί θα πρέπει να βρούμε κίνητρα να δώσουμε στους ποδοσφαιριστές. Είπα στα παιδιά ότι μπορώ να καταλάβω την απογοήτευση και τη στεναχώρια για την εξέλιξη αυτή, από την άλλη θα καταλάβω αν κάποιος παίκτης μου πει ότι είναι άδειος και δεν μπορεί να δώσει παραπάνω γιατί αισθάνεται απογοητευμένος απο την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Θα το δεχθώ, αλλά αυτοί που θα μείνουν πίσω θα παλέψουν μέχρι τέλους για να προσπαθήσουμε να κάνουμε όσο περισσότερες νίκες μέχρι τέλος και να δούμε τι θα γίνει στα πλει οφ.
Για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο: «Ήταν ένα παιχνίδι απέναντι σε μια καλή ομάδα. Ένα ανοιχτό ματς, εμείς δεν μπήκαμε καλά, δεχθήκαμε το γκολ. Ελέγξαμε το παιχνίδι αλλά δεν τελειώναμε τις φάσεις όπως έπρεπε. Σε αυτά τα ματς δεν μπορείς να έχεις 15-20 ευκαιρίες. Μιλήσαμε στο ημίχρονο. Μια κακή απόφαση του διαιτητή ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι. Έγινε το 2-0 απέναντι σε μια καλή ομάδα που δύσκολα δέχεται γκολ. Μπορούμε να πούμε πολλά, ξέρουμε τι φταίει. Δεχόμαστε την κριτική και τι κάνουμε λάθος. Είναι άλλα πράγματα που δεν μπορώ να τα πω. Αν τα πω ο αθλητικός δικαστής, έχει και μια συμπάθεια από το πρόσωπό μου. Μπορεί να με αποβάλλει δια παντός από το ελληνικό πρωτάθλημα».
Για τη Βέροια: Αυτοί που θα μείνουν θα παλέψουν και θα κάνουν το καλύτερο δυνατό.
Για το που θα κριθεί το ματς: Η Βέροια είχε εντυπωσιακό ξεκίνημα, το τελευταία διάστημα η απόδοση της έχει πέσει. Ωστόσο τα παιχνίδια εναντίον του Παναθηναϊκού είναι τελείως διαφορετικά. Διαθέτει αρκετά ποιοτικούς παίκτες ειδικά στην επίθεση και θα πρέπει να περιορίσουμε τα ατού της και να χτυπήσουμε τα αδύνατα σημεία της. Έχουμε τους παίκτες, έχουμε την ποιότητα, έχουμε την ικανότητα και το κυριότερο είναι να έχουμε μεγάλη αυτοσυγκέντρωση γιατί το μεγαλύτερο θέμα για εμάς είναι αυτό για να κερδίσουμε ένα παιχνίδι. Αν έχουμε συγκέντρωση είμαστε ικανοί να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε.
Για τον Καλτσά: Ο Καλτσάς έχει μία σταδιακή εξέλιξη και είναι ένας παίκτης που τον παρακολουθούμε εδώ και τρία χρόνια. Βλέπουμε ότι χρόνο με τον χρόνο βελτιώνεται. Δεν είναι μικρό πράγμα για μία μικρομεσαία ομάδα να έχει σημειώσει τόσα πολλά γκολ με διαφορετικούς τρόπους. Είναι ένας παίκτης ποιοτικός, ένας παίκτης επικίνδυνος και πιστεύουμε ότι έχει δυνατότητες και προοπτική εξέλιξης. Από την άλλη αυτή τη στιγμή είναι ένας παίκτης της Βέροιας και αν θα παίξει πιστεύω ότι θα κάνει το καλύτερο για την ομάδα του.
Για την Εθνική και τον Λαγό: Ο Τάσος (σ.σ Λαγός) και ο Καρέλης είναι δύο παίκτες που έχουν κληθεί στην Εθνική ομάδα. Δουλεύουν δύο χρόνια μαζί και είναι από τα παιδιά που προσπαθούν καθημερινά να γίνουν καλύτεροι. Ξέρουν ότι έχουν κάποιες αδυναμίες, όπως όλοι, αλλά προσπαθούν να γίνουν καλύτεροι. Όπως και πολλά άλλα παιδιά που πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν. Είναι μία επιβράβευση για τα ίδια τα παιδιά. Όσοι δουλεύουν και προσπαθούν πάντα θα παρουσιάζονται πράγματα και ευκαιρίες. Είναι επιβράβευση και για όλο το σταφ. Αφιερώνουμε πολλές ώρες για να τους κάνουμε καλύτερους. Είναι και ένα μάθημα και για κάποιους άλλους που παίζοντας 3-4-5 ματς με την φανέλα του Παναθηναϊκού νομίζουν πως φτάνει.

Σχετικά άρθρα