Μάντης – Καγιαλής μεγάλοι πρωταγωνιστές του Eurolymp week

Πιστό στο ραντεβού τους με το βάθρο των νικητών παρουσιάστηκε το ελληνικό δίδυμο των Παναγιώτη Μάντη και Παύλου Καγιαλή. Οι δυο Έλληνες ιστιοπλόοι ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στο  25ο Athens  Eurolymp Week, που πραγματοποιήθηκε στον Σαρωνικό κόλπο, κατακτώντας την πρώτη θέση στην ολυμπιακή κλάση σκαφών 470. Παναγιώτης και Παύλος, σημάδευσαν εύστοχα και πέτυχαν έναν από τους στόχους της φετινής χρονιάς, κόβοντας πρώτοι το νήμα στην κατηγορία τους μετά από 9 κούρσες και συνολικά 9 βαθμούς ποινής.
Η κατάκτηση της πρώτης θέσης στο  25ο Athens  Eurolymp Week ήταν το επιστέγασμα της σκληρής δουλειάς των δυο πρωταθλητών μας, που αφιερώνουν καθημερινά πολλές ώρες προπόνησης στη θάλασσα προκειμένου να παραμένουν στην ελίτ του αθλήματος. Παρά τις αντίξοες συνθήκες και τους δυνατούς βόρειους ανέμους που έπνεαν στο Σαρωνικό, τίποτα δεν μπορούσε να εκτροχιάσει το δίδυμο των Μάντη/Καγιαλή από τη πορεία προς το μετάλλιο που είχαν χαράξει. Μετά από εννέα ιστιοδρομίες και δυνατές «μονομαχίες» απέναντι σε υπολογίσιμους αντιπάλους, γεγονός που αποδεικνύεται από την κοντινή βαθμολογική διαφορά ανάμεσα στα δεκαοχτώ συνολικά σκάφη που συμμετείχαν στη κλάση σκαφών 470, οι δυο αθλητές μας έφτασαν στην κατάκτηση της πρωτιάς.
Επόμενος σταθμός για τους πρωταθλητές μας είναι το  46ο Trofeo S.A.R Princesa Sofia, που διεξάγεται το διάστημα από 28/03 μέχρι 04/04 στην Πάλμα της Μαγιόρκας.
Αναλυτικά η κατάταξη του 25ου Athens  Eurolymp Week στην κλάση σκαφών 470 (18 σκάφη, 9 κούρσες):  1) Π. Μάντης-Π. Καγιαλής 9β, 2) Π. Καμπουρίδης- Ε. Παπαδόπουλος 17β, 3) Β. Παπουτσόγλου-Ι. Ορφανός 20β.
 

Σχετικά άρθρα