«Πράσινος» θρίαμβος, «κόκκινος» διασυρμός, «δικέφαλη» πρωτιά

Τεράστια νίκη με 3-1 σετ, που τον φέρνει κοντά στην τετράδα πέτυχε ο Παναθηναϊκός της μεταβατικής περιόδου επί του Ολυμπιακού του διπλάσιου μπάτζετ, χαρίζοντας ταυτόχρονα (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου της Volleyleague στον κυπελλούχο Ελλάδας ΠΑΟΚ.
Ήττα που πιστοποιεί εικόνα διάλυσης στον Ολυμπιακό, καθώς διασύρθηκε στην έδρα του έστω κεκλεισμένων των θυρών, παίζοντας για λιγότερο από ένα σετ με τον βασικό του διαγώνιο Κλαρκ (αγωνίσθηκε ο Τζελάτης) και τον ακραίο Ντιάτσκοφ.
Ο Παναθηναϊκός πήρε άνετα το πρώτο σετ με 25-18. Ο Ολυμπιακός απάντησε εξίσου εύκολα στο δεύτερο και ισοφάρισε με 25-21. Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να κυνηγάει στο τρίτο σετ, αλλά το γύρισε και προηγήθηκε κατακτώντας το με 25-23. Στο τέταρτο οι ερυθρόλευκοι ήταν έρμαια του εκνευρισμού, της απογοήτευσης κι ενδεχομένως της εσωτερικής ταραχής. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 4-0, 6-1 και 8-2. Αύξησε κι άλλο τη διαφορά με 10-3, 12-4 και όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει με ασύλληπτο πράσινο θρίαμβο.
Απίστευτο παιχνίδι από τον Παναθηναϊκό έκαναν Μπέλος, Πρωτοψάλτης και Κουκ. Μεγάλη εμφάνιση από τον πασαδόρο Στιβαχτή, από το σύνολο της υποδοχής, αλλά και το κέντρο της ομάδας. Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος πήρε την ταυτότητα του Δημήτρη Καζάζη, η καρέκλα του οποίου πλέον τρίζει σοβαρά. Αναμένονται εξελίξεις στου Ρέντη…
Τα σετ: 18-25, 25-21, 23-25,17-25
 
 
 

Σχετικά άρθρα