Δυσαρεστημένος με την νοοτροπία ο Πρίφτης

Ευχαριστημένος από την νίκη, αλλά όχι από την εμφάνιση του δεύτερου ημιχρόνου δήλωσε ο Δημήτρης Πρίφτης μετά τον αγώνα του Άρη κόντρα στον Πανιώνιο.
«Είμαστε ευχαριστημένοι για το αποτέλεσμα από την άποψη ότι πήραμε δύο βαθμούς, όχι από την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου», τόνισε ο προπονητής των «κίτρινων» και εξήγησε: «Δεν είχαμε καλή νοοτροπία και απέναντι σ’ αυτή την μορφή άμυνας ήμασταν πολύ στατικοί για μεγάλο διάστημα. Η ομάδα έχει φτάσει τις 14 νίκες, είμαστε ικανοποιημένοι γι’ αυτό αλλά στο χρονικό σημείο που βρισκόμαστε αλλά και λόγω της βαθμολογίας, σκοπός μας είναι να παλέψουμε απ’ όλες τις απόψεις και με όλες τις δυνάμεις μας για να κερδίσουμε ότι περισσότερο μπορούμε στη συνέχεια. Είναι δύσκολο το έργο μας βάσει προγράμματος αλλά στο σημείο που είμαστε θα παλέψουμε και θα αγωνιστούμε σκληρά για να είμαστε ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε».
Σε ερώτηση για το κατά πόσο επηρεάστηκε ο Άρης από όλα όσα έλαβαν χώρα μετά την ήττα στη Ρόδο, ο Πρίφτης απάντησε: «Το κομμάτι της Ρόδου το αφήσαμε πίσω από την αρχή της εβδομάδας. Δεν πιστεύω ότι επηρέασε τη σημερινή απόδοσή μας. Ίσως υποσυνείδητα υπάρχει χαλάρωση κι εκεί είναι το κρίσιμο σημείο. Να αντισταθείς με την συνείδησή σου και να μην δικαιολογείς στον εαυτό σου να είναι χαλαρός».
«Έπρεπε να είμαστε πιο πιεστικοί στην άμυνα για να βγούμε στο ανοιχτό γήπεδο αλλά δεν το κάναμε», σημείωσε ο κόουτς των «κίτρινων» για το τι έπρεπε να κάνει η ομάδα του στο δεύτερο ημίχρονο. «Είχαμε κακή πάσα στη κυκλοφορία της μπάλας στη ζώνη του αντιπάλου. Δεν είχαμε καλές αποφάσεις στην επιλογή είτε της πάσας είτε του σουτ».
Ο Άρης έχασε την συγκέντρωση του και τα ριμπάουντ στην τελευταία περίοδο τόνισε ο αρχηγός του, Σπύρος Μούρτος: «Ήταν ένα πολύ αγχωτικό παιχνίδι για μας υπό την έννοια ότι ο αντίπαλος δεν είχε να χάσει τίποτα σε αντίθεση με μας που είχαμε να χάσουμε πολλά. Χάσαμε την συγκέντρωσή μας αλλά και τα ριμπάουντ στην τελευταία περίοδο κι έχουμε στην διάθεσή μας μια εβδομάδα για να προετοιμαστούμε για τον επόμενο αγώνα. Και η κούραση έπαιξε ρόλο. Οι κακές επιλογές σ’ επηρεάζουν ψυχολογικά. Συν τοις άλλοις ο Πανιώνιος έβαλε μερικά μεγάλα σουτ».
 

Σχετικά άρθρα