Απλά… El clasico

Πρόκειται για το ντέρμπι που περιμένει όλος ο κόσμος. Πρόκειται για τη μάχη που εν πολλοίς θα κρίνει τον τίτλο της Πριμέρα για φέτος. Πρόκειται για την «πάλη» ανάμεσα στους δύο καλύτερους ποδοσφαιριστές του κόσμου. Λίο Μέσι απέναντι στον Κριστιάνο Ρονάλντο.
Απόψε στις 10:00 ο ποδοσφαιροφίλος κόσμος για 2 περίπου ώρες χορεύει σε ρυθμούς el clasico.
Η Μπαρτσελόνα έχει αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά και έχει βρεθεί στην κορυφή της Πριμέρα. Τα δώρα της Ρεάλ Μαδρίτης δεν τα άφησε ανεκμετάλλευτα και την… προσπέρασε.
Οι «μπλαουγκράνα» προέρχονται από 3 σερί νίκες κόντρα σε Γρανάδα, Βαγιεκάνο και Εϊμπάρ και έχουν 65 βαθμούς. Στο Καμπ Νόου ελπίζουν ότι θα πάρουν το τρίποντο που θα τους δώσει αέρα 4 βαθμών από τη «Βασίλισσα» και ουσιαστικά θα κλειδώσουν το πρωτάθλημα. Βέβαιη δεν είναι η κατάκτηση της Πριμέρα, σε περίπτωση νίκης, ωστόσο σίγουρα θα τους φέρει ένα βήμα πιο κοντά. Η Μπαρτσελόνα βολεύεται και με ισοπαλία, αλλά σε ένα clasico κανείς δεν… «βολεύεται».
Από την άλλη μεριά η Ρεάλ Μαδρίτης είχε κάνει δύο στραβοπατήματα και έδωσε την ευκαιρία να… «αμφισβητηθεί» η κυριαρχία της. Η ισοπαλία με τη Βιγιαρεάλ και η ήττα από την Μπιλμπάο την γκρέμισαν από την κορυφή και απόψε είναι αναγκασμένη να κάνει ένα μεγάλο «διπλό» για να βρεθεί ξανά σε θέση ισχύος και να πάρει την κατάσταση στα χέρια της.
Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν θέλει κανένα άλλο αποτέλεσμα απόψε πέρα από τη νίκη στο Καμπ Νόου. Νίκη και μόνο νίκη στη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική μάχη του κόσμου.
Τέλος ποιος μπορεί να παραβλέψει την κόντρα Μέσι – Ρονάλντο; Οι δύο κορυφαίοι ποδοσφαιριστές του κόσμου θέλουν και για προσωπικούς λόγους τη νίκη των ομάδων τους. Η κόντρα που κρατάει χρόνια, παρά τις εκατέρωθεν δηλώσεις περί… «φιλίας» ίσως βγάλει τον νικητή στον σκόρερ της χρονιάς. Ο Μέσι έχει φέτος 32 τέρματα στην Πριμένα ενώ ο Ρονάλντο ακολουθεί κατά πόδας με 30.
Απόψε στις 10:00 η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Ρεάλ Μαδρίτης στο Καμπ Νόου και όλα κρίνονται σε 90 λεπτά…

Σχετικά άρθρα