Νέα λειτουργία στο Android Lollipop κρατά τη συσκευή ξεκλείδωτη για όση ώρα το κρατάτε στα χέρια σας

Η ιστοσελίδα Android Police ανακάλυψε μια νέα λειτουργία στο Android Lollipop, χάριν στην οποία η συσκευή θα παραμένει ξεκλείδωτη όταν αναγνωρίζει πως βρίσκεται στο χέρι του χρήστη για να μη χρειάζεται συνεχώς να ακολουθεί τη διαδικασία ξεκλειδώματος (PIN, password ή pattern). Η νέα λειτουργία είναι διαθέσιμη για όσες συσκευές έχουν αναβαθμιστεί σε Android Lollipop (ανεξάρτητα αν χρησιμοποιούν stock Android), αλλά για να ενεργοποιηθεί θα πρέπει να έχει εγκατασταθεί η έκδοση Google Play Services 7.0.97.

Για να ενεργοποιήσετε την λειτουργία “On-body detection” θα πρέπει να μεταβείτε στο μενού των Ρυθμίσεων -> Ασφάλεια -> Smart Lock. Για να σας εμφανιστεί η επιλογή, θα πρέπει να έχετε επιλέξει εξαρχής κάποιον τρόπο ξεκλειδώματος της οθόνης εκτός της ολίσθησης (Swipe).

Μόλις ενεργοποιηθεί η λειτουργία, η συσκευή θα παραμένει ξεκλείδωτο για όσο διάστημα αντιλαμβάνεται κράτημα ή κίνηση (π.χ. εντός τσέπης, τσάντας κλπ.). Μόλις σταματήσει η κίνηση, αν για παράδειγμα το αφήσετε επάνω σε τραπέζι, τότε κλειδώνει κανονικά και μόλις το σηκώσετε θα πρέπει να εισάγετε και πάλι τον κωδικό. Βέβαια, η συσκευή δεν μπορεί να αναγνωρίσει ποιος είναι ο χρήστης που το κρατά στο χέρι του, επομένως, αν κλαπεί από μια τσάντα ο επιτήδειος θα έχει κανονικά πρόσβαση στα δεδομένα του θύματος τουλάχιστον μέχρι να σταματήσει να κινείται.

[via]

Σχετικά άρθρα