Ισά: «4-5 παίκτες με μεγάλη εμπειρία»

Συνάντηση με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού είχε ο Πιερ Ισά στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”. Ο αθλητικός διευθυντής των “ερυθρόλευκων” αναφέρθηκε στο μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν, στην επίσκεψη του μάνατζερ του Ρομπέρτο στην Ελλάδα αλλά και στο θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Νταβίντ Φουστέρ.
«Σκοπός μας είναι του χρόνου να φτιάξουμε μεγάλη ομάδα. Να πάρουμε 4-5 παίκτες με μεγάλη εμπειρία για να μας βοηθήσουν για το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη και να διατηρήσουμε τα πρωτεία στην Ελλάδα. Όλα τα θέματα θα συζητηθούν σε συνεννόηση με τον προπονητή που λαμβάνει πάντα τις τελικές αποφάσεις», τόνισε αρχικά ο Ισά και εν συνεχεία αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα περί ενδιαφέροντος του Ολυμπιακού για παίκτες από την ελληνική αγορά.
«Για την ελληνική αγορά τα ονόματα που γράφονται είναι παίκτες που μας απασχολούν αλλά δεν υπάρχει ακόμα κάποια πρόταση».
Όσον αφορά στο θέμα του Φουστέρ, άφησε να εννοηθεί πως είναι θέμα χρόνο και τελειωμένη υπόθεση η ανανέωση του συμβολαίου του Ισπανού μέσου ενώ δεν επιβεβαίωσε ότι υπάρχει συμφωνία με τον Γιάννη Γιαννιώτα, τονίζοντας ωστόσο ότι ο νεαρός επιθετικός του Αστέρα ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό όπως και όλοι οι καλοί ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη Super League.
Σχετικά με την επίσκεψη του εκπροσώπου του Ρομπέρτο ο Πιερ Ισά είπε πως δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο. «Ο Ρομπέρτο είναι πολύ ευχαριστημένος με τον Ολυμπιακό το ίδιο κι εμείς και είναι τιμητικό ότι ευρωπαϊκές ομάδες ενδιαφέρονται για ποδοσφαιριστές της ομάδας μας».
Αναλυτικά οι δηώσεις του:
Για τις πωλήσεις και τα μεταγραφικά: «Έχουμε μία βάση στην ομάδα. Η ομάδα είναι υγιής οικονομικά με τις πωλήσεις που είχαμε. Θέλουμε να συνεχίσει μαζί αυτή η ομάδα για 2 χρόνια που μπορούμε να αυξήσουμε την ποιότητα. Χρειαζόμαστε βεβαίως μεταγραφές που να μας προσθέσουν ποιότητα. Τρεις με τέσσερις πολύ καλοί παίκτες. Θέλουμε να πάρουμε 3-4 τοπ ποδοσφαιριστές που να κάνουν την διαφορά. Εγώ με τον Λορένθο έχουμε μία λίστα με παίκτες που είναι στην διάθεση του προπονητή. Ο προπονητής θα επιλέξει. Έτσι χτίσαμε την ομάδα το καλοκαίρι. Θα κοιτάξουμε τις θέσεις που θέλουμε ενίσχυση και για 3 – 4 παίκτες υψηλής ποιότητας και με εμπειρία. Τρεις με τέσσερις top class παίκτες».
Για τς μεταγραφικές επιλογές: «Εγώ και ο Λορένθο είμαστε αυτοί που επιλέγουμε παίκτες. Καμία μεταγραφή δεν αποτέλεσε μη επιλογή προπονητή. Ο Κριστιάν Καρεμπέ δεν είχε ανάμειξη σε καμία προσθήκη».
Για τις ευθύνες για το πλάνο της ομάδας: «Όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά στην ομάδα, προφανώς και θα αναζητηθούν ευθύνες. Ο πρόεδρος το ξέρει αυτό. Και όπως είναι και στα καλά εκεί, έτσι και στα άσχημα και στέλνει το μήνυμά του. Ο πρόεδρος τις περισσότερες φορές έχει επιβραβεύσει ποδοσφαιριστές. Έχω μιλήσει με τους αρχηγούς και τους παίκτες και δεν έδειξαν να έχουν ενοχληθεί από κάτι. Κατάλαβαν τι συνέβη».
Για την ευρωπαϊκή πορεία: «Είχαμε 9 πόντους στο Τσάμπιονς Λιγκ και ψάχναμε μία ακόμα ισοπαλία. Το μπάτζετ είναι σίγουρα διαφορετικό. Είμαστε στεναχωρημένοι από τον αποκλεισμό από τη Νντίπρο, όμως είδατε ότι απέκλεισε τον Άγιαξ. Ίσως και να προχωρούσαμε στην διοργάνωση. Θα πρέπει όμως να μάθουμε από αυτό και να βελτιωθούμε».
Για τις προοπτικές των παικτών: «Είναι δύσκολο να βρει κανείς παίκτες που να δέονται με έναν σύλλογο. Ο σύλλογος όμως είναι ελκυστικός και όποιος μπορεί παίζει. Όπως έκαναν οι Μαζουάκου και Ομάρ».
Για τις ανανεώσεις: «Οι Τσόρι, Φουστέρ και Μανιάτης που ανανέωσαν τα συμβόλαιά τους δείχνουν και το δέσιμό τους με τον σύλλογο. Και στις Ακαδημίες όπου έχουμε πρώην παίκτες της ομάδας προσπαθούμε να τους περάσουμε την λογική και την… μαγεία της ομάδας».
Για τους δανεικούς και τον μεταγραφικό προγραμματισμό: «Κάποιος μπορεί να θέλει 20 παίκτες. Κάποιος άλλος 30. Κάποιους παίκτες που τους τσεκάρουμε δεν είναι ακόμα έτοιμοι. Ο Κολοβός κάνει εξαιρετική σεζόν. Γίνεται όλο και πιο ώριμος και μπορεί να μας βοηθήσει. Χρειάζεται μεγάλο ρόστερ για να έχουμε ανταγωνιστική ομάδα. Εμείς δεν θέλουμε να χάνουμε ή να χάσουμε καλούς παίκτες. Κάποιοι ποδοσφαιριστές όμως μπορεί να είναι έτοιμοι σε 6 μήνες ή 1,5 χρόνο».
Για τον Ρομπέρτο: «Ο Ρομπέρτο βρίσκεται σε φανταστικό επίπεδο. Είναι πολύ χαρούμενος εδώ. Δεν έχουμε συζητήσει για κάποιο ενδιαφέρον από το εξωτερικό. Για μένει πρέπει να πάρει παραπάνω αξία για όσα έχει κάνει. Ο Γιαννιώτης έχει εξαιρετικές προοπτικές. Δεν έπαιξε όμως πολύ στον ΠΑΣ».
Για τα λάθη: «Όλοι κάνουμε λάθη. Και οι παίκτες και προπονητές και οι διευθυντές. Ο κύριος στόχος μας στον Ολυμπιακό είναι να είναι ευχαριστημένος ο κόουτς με τους παίκτες. Θέλει ακόμα 4-5 παίκτες και γι’ αυτό δουλεύουμε. Αυτός είναι ο στόχος».
Για τους δανεικούς και τον Μήτρογλου: «Υπάρχει deadline για τους δανεικούς. Θα δούμε τις πιθανότητες για το εάν θα τους έχουμε του χρόνου ή όχι. Το… σπίτι του Κώστα είναι εδώ. Εδώ μεγάλωσε και έχει σκοράρει σημαντικά γκολ για εμάς. Εμείς ήμασταν πάντα δίπλα του με το πρόβλημα που είχε στην Αγγλία. Είναι μέλος της οικογένειάς μας».
Για τον Αμπιντάλ: «Μετά τον αγώνα με την Μάλμε μας είπε ότι θέλει να σταματήσει. Η ομάδα δεν θα μπορούσε να διαλυθεί από αυτό. Έμεινε μέχρι το πρώτο μισό της σεζόν και δέχθηκε την βοήθεια της ομάδας και τελικώς γι’ αυτό επέλεξε Ολυμπιακό και όχι Μπαρτσελόνα».
Για τον Μιλιβόγιεβιτς: «Δεν θα μιλήσω για ημερομηνίες αλλά το ελέγχουμε το θέμα. Είμαστε χαρούμενοι με τον Μιλιβόγιεβιτς. Κέρδισε την κλήση του στην Εθνική».
Για το συμβόλαιο του Φουστέρ: «Είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί του Νταβίντ. Θέλει να μείνει. Θέλουμε και οι δύο να συνεχίσουμε μαζί. Είναι μέλος της οικογένειάς μας. Θα είναι διετές το συμβόλαιό του».
Για τις προτεραιότητες του Ολυμπιακού και το τσεκάρισμα του Περέιρα σε διάφορα γήπεδα: «Είναι προτεραιότητα το ελληνικό πρωτάθλημα και η ομάδα θέλει Έλληνες παίκτες. Αυτός είναι ο στόχος. Έχουμε ήδη βρει τρεις. Κάνουμε συζητήσεις. Στο τέλος θα είναι στο χέρι του κόουτς. Εκείνος αποφασίζει. Ήδη έχει πάει σε πολλά γήπεδα. Βλέπει αντιπάλους και παίκτες».
Για την παρουσία του ατζέντη των Ρομπέρτο και Μποτία στην Ελλάδα: «Είχε καιρό να έρθει στην χώρα μας και ήρθε τώρα να τους δει. Είναι χαρούμενος που είναι εδώ και οι δύο. Αυτό ισχύει για την ώρα. Την προηγούμενη εβδομάδα είχε έρθει του Μαζουάκου και πριν του Ομάρ».
Για τον Περέιρα: «Πολλοί προπονητές θα ήθελαν να είναι στον πάγκο του Ολυμπιακού. Φυσικά θα μείνει ο Περέιρα. Μόλις ήρθε. Έκανε καλή δουλειά. Ήμασταν στο -5 και τώρα είμαστε στο +9. Έδωσε αυτοπεποίθηση σε κάποιους παίκτες. Όλοι όσοι είναι στον σύλλογο και κοντά σε αυτόν βοήθησαν».
Για τις φήμες και τις πληροφορίες περί μάνατζερ: «Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Δεν είμαι μάνατζερ πλέον. Υπάρχουν φήμες και έχουν γραφτεί πράγματα. Δεν έχω χρόνο για άλλες δουλειές και δεν με ενδιαφέρει να κάνω κάτι τέτοιο. Εργάζομαι 16 ώρες για τον σύλλογο».
Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός λέγοντας πως τέτοια δημοσιεύματα είναι προσβλητικά για τον σύλλογο.
Για το πόστο του και την παρουσία του στην ομάδα: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Που είμαι αθλητικός διευθυντής της ομάδας. Αγαπάω την ομάδα και θέλω να προσφέρω. Εάν αντιληφθώ ότι δεν κάνω καλό στην ομάδα θα φύγω. Δεν θα κρυφτώ πίσω από συμφωνίες και συμβόλαια. Κανείς δεν κρύβεται στην ομάδα μας. Ούτε οι παίκτες ούτε κανείς. Δεν είχα κακές σχέσεις με τον Μίτσελ και δεν έχω κακές σχέσεις με τον Περέιρα. Δουλειά μου είναι να βοηθάω τους προπονητές και τον σύλλογο».

Σχετικά άρθρα