Ογδόντα ραπίσματα για όσους είδαν το «κλάσικο»

Δεν είναι σε όλο τον κόσμο τόσο απλό να βλέπεις ποδόσφαιρο. Οι κάτοικοι της Μοσούλης για παράδειγμα μόνο παράνομα μπορούσαν να δουν κλάσικο.
Την προειδοποίηση έκαναν από το περασμένο Σάββατο οι ιμάμηδες της πόλης που βρίσκεται στα χέρια των Τζιχαντιστών από τον περασμένο Ιούνιο. Στη διάρκεια της προσευχής, ενημέρωσαν τον κόσμο ότιο όποιος δει το ντέρμπι Μπαρυτσελόνα – Ρεάλ θα υποστεί τιμωρία και συγκεκριμένα 80 ραπίσματα.
Ανάλογη προειδοποίηση υπήρξε και για τους ιδιοκτήτες καφατεριών στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ.  
Σύμφωνα με την φονταμενταλιστική ερμηνία του ισλαμικού νόμου «σαρία» το ποδόσφαιρο είναι προϊόν της Δύσης και ως εκ τούτου, απαγορευμένο.
Βέβαια η συγκεκριμένη απαγόρευση οδήγησε όσους μπόρεσαν να φύγουν στο Ερμπίλ, την πρωτεύουσα της αυτόνομης περιφέρειας του Κουρδιστάν. Εκεί όπου ο πρόεδρος του Κουρδιστάν είναι οπαδός της Μπαρτσελόνα και κάποιοι έσπευσαν να απολαύσουν τον αγώνα.  
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ηγέτες της αναγκάζεται να αποφανθεί για το ποδόσφαιρο και την αύξηση πάθη. Πρόσφατα επιτροπή του να προετοιμάσει «fatwas” (θρησκευτικά διατάγματα) δήλωσαν ότι είναι νόμιμο να παίξει ποδόσφαιρο εφ ‘όσον τα στοιχεία σέβονται τις αρχές του Ισλάμ και «η κεφαλή χωρίζεται από τα αγαλματίδια” για την πρόληψη της ειδωλολατρίας εμφανίζονται.

Σχετικά άρθρα