Μοναδικά γεμιστά καλαμάρια από την Άννα Δρούζα!

Η Άννα Δρούζα σάς προτείνει να δοκιμάσετε τη συνταγή της στα γεμιστά καλαμάρια!

Υλικά

  • 1 κιλό φρέσκα καλαμάρια
  • 5 πράσινες και κόκκινες πιπεριές
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι (ξερό ή φρέσκο)
  • Άνιθος
  • Μαϊντανός
  • Λευκό κρασί
  • Λάδι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κεφάλι και τα πλοκάμια από τα καλαμάρια μας και τα αφήνουμε στην άκρη.

Πλένουμε πολύ καλά το σώμα του καλαμαριού καθαρίζοντας και το εσωτερικό του και προσέχοντας να μην μείνει τίποτα μέσα του.

Πλένουμε πολύ καλά τις πιπεριές και τα κρεμμύδια καθώς και τα μέρη του καλαμαριού που είχαμε αφήσει στην άκρη και τα ψιλοκόβουμε σε μικρά κυβάκια.

Σε ένα μεγάλο δοχείο ανακατεύουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια τις πιπεριές και τα ψιλοκομμένα μέρη του καλαμαριού και προσθέτουμε τον άνιθο τον μαϊντανό και λίγο λάδι. Ανακατεύουμε καλά και ξεκινάμε να γεμίζουμε προσεκτικά τα σώματα των καλαμαριών.

Αφού έχουμε προθερμάνει τον φούρνο μας στους 250 και στις αντιστάσεις .Τοποθετούμε τα γεμιστά καλαμάρια σε ένα ταψί, τα περιχύνουμε με το λευκό κρασί και το υπόλοιπο λάδι, αλατοπιπερώνουμε και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

Όταν δούμε ότι ψήθηκαν σύμφωνα με τις  γεύσεις μας τα ξεσκεπάζουμε και τα αφήνουμε 3 λεπτά ακόμα να ροδοκοκκινίσουν.

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Σχετικά άρθρα