Κροκέτες μπακαλιάρου με σκορδαλιά πατάτας

<h3 class="blue">Υλικά</h3>
<ul>
<li class="ingredient2">Για τις κροκέτες</li>
<li class="ingredient">500γρ. μπακαλιάρο παστό</li>
<li class="ingredient">1 φλιτζάνι μπεσαμέλ σφιχτή</li>
<li class="ingredient">2 κρόκους αβγών</li>
<li class="ingredient">2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο</li>
<li class="ingredient">2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη</li>
<li class="ingredient2">Για το πανάρισμα</li>
<li class="ingredient">1 αβγό χτυπημένο με λίγο νερό</li>
<li class="ingredient">λίγο αλεύρι</li>
<li class="ingredient">λίγη φρυγανιά τριμμένη</li>
</ul>
<p class="ingredient2"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Για τη σκορδαλιά</strong></span></p>
<ul>
<li class="ingredient">300γρ. πατάτες βρασμένες, ξεφλουδισμένες</li>
<li class="ingredient">3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο</li>
<li class="ingredient">2 κουτ. σούπας ξίδι</li>
<li class="ingredient">χυμό από ½ λεμόνι</li>
<li class="ingredient">1 φλιτζάνι ελαιόλαδο</li>
<li class="ingredient">αλάτι</li>
</ul>
<h3 class="blue"><strong>Διαδικασία</strong></h3>
<div class="info-left-d">
<h4 class="red me-steps">Βήμα 1</h4>
<p class="instructions">Αποβραδίς βάζετε τον μπακαλιάρο σε κρύο νερό να ξαρμυρίσει. Ενδιάμεσα θα του αλλάξετε νερό 2-3 φορές ακόμη. Τον στραγγίζετε και τον ψιλοκόβετε.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 2</h4>
<p class="instructions">Φτιάχνετε τις κροκέτες: Βάζετε τον μπακαλιάρο σε ένα μπολ. Χτυπάτε καλά τους κρόκους των αβγών και τους ρίχνετε στο ψάρι. Προσθέτετε την μπεσαμέλ και το μαϊντανό και ανακατεύετε όλα τα υλικά πολύ καλά. Αν το μίγμα είναι πολύ ρευστό, προσθέτετε τη φρυγανιά και ανακατεύετε.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 3</h4>
<p class="instructions">Αφήνετε το μίγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί και μετά πλάθετε με αυτό κροκέτες σε σχήμα κυλινδρικό.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 4</h4>
<p class="instructions">Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι, σε ένα άλλο το χτυπημένο αβγό και σε ένα τρίτο την τριμμένη φρυγανιά. Αλευρώνετε τις κροκέτες, μετά τις περνάτε από το χτυπημένο αβγό και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 5</h4>
<p class="instructions">Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι μέχρι να κάψει και τηγανίζετε τις κροκέτες μέχρι να ροδίσουν από την κάτω πλευρά. Τις γυρίζετε να ροδίσουν και από την άλλη και τις βγάζετε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 6</h4>
<p class="instructions">Φτιάχνετε την σκορδαλιά: Σε ένα μπολ βάζετε τις βρασμένες πατάτες και τις λιώνετε σε ξύλινο γουδί. Προσθέτετε το αλάτι και το σκόρδο και τα δουλεύετε καλά. Στη συνέχεια ρίχνετε εναλλάξ το λάδι με το ξίδι και το λεμόνι ανακατεύοντας συνεχώς το μίγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Σερβίρετε τις κροκέτες μπακαλιάρου ζεστές, συνοδεύοντας με λίγη σκορδαλιά πατάτας.</p>
<p class="instructions"> </p>
<p class="instructions"> </p>
<p class="instructions">http://www.olivemagazine.gr/</p>
</div>

Σχετικά άρθρα