Καταπληκτική καπνιστή μελιτζανοσαλάτα

<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>ΥΛΙΚΑ</strong></span></p>
<ul>
<li>4 τρυφερές μελιτζάνες "φλάσκες"</li>
<li>1 – 2 σκελίδες σκόρδο</li>
<li>4 κουταλιές της σούπας ξύδι</li>
<li>8 κουταλιές της σούπας λάδι</li>
<li>αλάτι </li>
</ul>
<p> </p>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>ΕΚΤΕΛΕΣΗ</strong></span></p>
<p>Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε στα κάρβουνα, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν και να μαυρίσει η φλούδα τους. Αυτό διαρκεί περίπου 10 λεπτά. <br /><br />Η παρακάτω διαδικασία θέλει λίγη προσπάθεια: κρατάμε την μελιτζάνα από το κοτσάνι και αφαιρούμε προσεκτικά την φλούδα, αφαιρείται εύκολα αφού είναι ψημένη. Βάζουμε την σάρκα στο μπλέντερ και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες μελιτζάνες. Προσέχουμε να μην υπάρχουν στη σάρκα "μαυράκια" από την ψημένη φλούδα. <br /><br />Προσθέτουμε το σκόρδο, το ξύδι, το λάδι και το αλάτι και χτυπαμε ΕΛΑΧΙΣΤΑ το μείγμα, ίσα που να πολτοποιηθεί, δηλαδή 2 – 3 δευτερόλεπτα. Αν χτυπηθεί περισσότερο γίνεται σαν "πουρές αποτυχημένος" και χάνει την υφή της μελιτζάνας. <br /><br />Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ και το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο, για να μην είναι πολύ ζεστό. Τρώγεται το ίδιο ευχάριστα χλιαρό ή κρύο. <br /><br />Είναι γρήγορη στην παρασκευή της. Μπορούμε να την φτιάξουμε την ώρα που ψήνονται τα κρεατικά ή τα ψαρικά μας (εννοείται ότι στο μπάρμπεκιου είναι άλλος, μην τα περιμένετε όλα από έναν άνθρωπο!)<br /><br />Καλέστε φίλους και απολαύστε την !</p>
<p> </p>
<p>http://www.cooktherapy.gr  </p>

Σχετικά άρθρα