Εφηβεία και ναρκωτικά: Η τραγική ιστορία της μικρής Μάρθας  thumbnail

Εφηβεία και ναρκωτικά: Η τραγική ιστορία της μικρής Μάρθας

Αυτό το πολύ όμορφο κορίτσι η Martha Fernback, μόλις 15 ετών, δεν ζει πλέον. Σε μια συνηθισμένη βόλτα που έκανε με φίλους της είχε την ιδέα να πάρει ένα χάπι έκστασυ για να "νιώσει καλύτερα".


Γράφει ο Επίκουρος Καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Πέτρος Σκαπινάκης.

Η μητέρα της, που έχει ξεκινήσει εκστρατεία για την αντιμετώπιση του φαινομένου, λέει ότι το πήρε για ν' ανέβει, όχι να "κατέβει" (she wanted to get high not die). Tο χάπι αυτό αποδείχθηκε ότι είχε καθαρό MDMA (η δραστική ουσία στο ecstasy) σε ποσοστό 91% (όταν τα "συνήθη" έχουν 50%).Λίγο αφότου το πήρε έπαθε καρδιακή ανακοπή και πέθανε. Σε άλλες περιπτώσεις, έμποροι διαθέτουν τέτοια χάπια με άλλες ουσίες (όπως το αμφεταμινοειδές PMA το οποίο μπορεί να έχει σε υψηλότερες δόσεις ακόμη μεγαλύτερη καρδιοτοξικότητα).Τέτοια τραγικά περιστατικά αποκαλύπτουν γιατί οι έφηβοι και οι νέοι γενικότερα πρέπει να είναι πολύ επιφυλακτικοί σε όποιον τους προσφέρει κάτι, που υπόσχεται να τους "ανεβάσει".Τα χάπια αυτά δεν τα χορηγεί φαρμακοποιός ούτε γιατρός, δεν μπορείς να εμπιστεύεσαι την ζωή σου στον πρώτο που θα συναντήσεις μπροστά σου (ακόμα και αν το έχεις ξανακάνει). Για την ιστορία, ο άνθρωπος (17 ετών ο ίδιος) που προμήθευσε το θανατηφόρο χάπι στη Μάρθα καταδικάστηκε σε 3 μήνες φυλάκιση με αναστολή…

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X