Απειλές, μετά το ξύλο σε παιδικό αγώνα

Τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν στον αγώνα παιδικών ομάδων μπάσκετ έχουν απ’ ότι φαίνεται διαδικτυακή συνέχεια.Το βράδυ της περασμένης Τρίτης, ήταν προγραμματισμένος στο κλειστό γήπεδο της Ριζούπολης ο αγώνας μπάσκετ του παιδικού πρωταθλήματος ανάμεσα στο Αιγάλεω και την Αναγένηση Πετραλώνων. Αγώνας για την άνοδο στην Α’ Κατηγορία, ο οποίος, όμως, στιγματίστηκε από σοβαρά επεισόδια.
Περίπου σε τέσσερα λεπτά αγώνα οποαδοί των δύο ομάδων συνεπλάκησαν ενώ όπβς αναφέρει το eglimatikotita.gr αυτοί του Αιγάλεω επιτέθηκαν με καδρόνια και λοστούς.
Οι διαιτητές πρόλαβαν να μαζέψουν τους παίκτες στα αποδυτήρια, με τους νεαρούς αθλητές να μην έχουν συμμετοχή στα επεισόδια που δημιουργήθηκαν και το άγριο ξύλο που έπεσε στο γήπεδο.
Μάλιστα υπήρξαν τραυματισμοί, ευτυχώς όχι σοβαροί ενώ η… μάχη συνεχίστηκε στο διαδίκτυο. Ενα μήνυμα σε σελίδα φανατικών οπαδών του Αιγάλεω στο facebook, αναφέρει: «Οι ρουφιάνοι των Πετραλώνων έχουν κάνει μήνυση σε έναν δικό μας ως υποκινητή των επεισοδίων ο οποίος κρατείται από χθες στη ΓΑΔΑ. Η λέσχη φίλων σε συνεργασια με τη 12 μαζεύει λεφτά για τα δικαστικά έξοδα του αδερφού μας. Όσοι θέλουν να βοηθήσουν και πρεπει μπορούν να περνάν απο τα γραφεία της λέσχης».
Πολύ πιο ακραίο είναι το μήνυμα που αναφέρει: «Οσα παιδάκια νομίζουν οτι τα αρχ… τους είναι μεγάλα θα τους παίρνει το τσουνάμι. Και σε Ω ΕΣΚΑ και σε παιδικό τένις».
Βέβαια το Διοικητικό Συμβούλιο της ΛΕΣΧΗΣ ΦΙΛΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ –ΘΥΡΑ 12 εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει: «Καταδικάζουμε τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Ριζούπολης την 24-3-2015 κατά τη διάρκεια του αγώνα μπάσκετ στην κατηγορία παίδων Αναγέννηση Πετραλώνων- ΑΟ Αιγάλεω. Είναι επιεικώς απαράδεκτο ο αθλητισμός να στιγματίζεται, από τέτοια περιστατικά και ο Έλληνας αθλητής και φίλαθλος, να αποτελεί το εξιλαστήριο θύμα κάποιων βανδάλων. Τέτοιες πράξεις βαρβαρότητας και τυφλής βίας δεν μπορούν να τύχουν αποδοχής από την Λέσχη μας . Τα Γήπεδα είναι και πρέπει να παραμείνουν χώροι που προάγουν τα ιδεώδη του αθλητισμού, όπως είναι η ευγενή άμιλλα, η αλληλεγγύη, η φιλία, η βελτίωση του σώματος και πνεύματος . Καλούμε την Πολιτεία και όλους τους Θεσμικούς φορείς να αποδώσουν δικαιοσύνη»

Σχετικά άρθρα