Galette ή αλλιώς τάρτα από πατάτες με σκόρδο στο τηγάνι

<div class="ingredients">
<h3 class="field-label">Συστατικά:</h3>
<div class="field field-name-field-recipe-ingredients field-type-text-long field-label-hidden">
<div class="field-items">
<div class="field-item even">
<p>500 γρ. πατάτες<br />1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο<br />3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες<br />1 κ.σ ψιλοκομμένος μαϊντανός<br />αλάτι και  πιπέρι<br />1/3   φλ. ελαιόλαδο</p>
</div>
</div>
</div>
<div class="ingredients-right"> </div>
</div>
<div class="advertisement_area_1"> </div>
<div class="procedure">
<h3 class="field-label">Οδηγίες:</h3>
<div>
<p>1. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κρατάμε σε μπολ με κρύο νερό για να μην μαυρίσουν.<br />2. Τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.<br />3. Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτά μπαστουνάκια .<br />4. Ανακατεύουμε με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο.<br />5. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι.<br />6. Παίρνουμε το μείγμα και το στρώνουμε στο τηγάνι σαν πίτα.<br />7. Σκεπάζουμε.<br />8. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.<br />9. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από κάτω.<br />10. Αναποδογυρίζουμε τη γκαλέτ  σε ένα πιάτο και την ξαναβάζουμε στο τηγάνι από την άλλη μεριά για να ψηθεί, για άλλα 10-15 λεπτά.<br />Σερβίρουμε αμέσως.</p>
<p> </p>
<p>http://www.gourmed.gr/</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα