Η Ελλάδα και… οι υπόλοιποι του EURO U17

Συμπληρώθηκε η κορυφαία 16άδα των Εθνικών Ομάδων που θα πάρουν μέρος στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων 2015. Εκτός της ελληνικής ομάδας και της διοργανώτριας Βουλγαρίας, στα τελικά (6-22 Μαΐου) της γειτονικής χώρας θα συμμετάσχουν και οι Γαλλία, Ισπανία Κροατία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ιρλανδία, Αυστρία, Ρωσία, Αγγλία (κάτοχος), Σλοβενία, Τσεχία, Σκωτία, Γερμανία και Ιταλία.
Η κλήρωση της τελικής φάσης θα διενεργηθεί την Πέμπτη 2 Απριλίου και ώρα 17:00 στην πόλη Πομόριε και τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει ο ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Γεωργόπουλος. Θα καταρτιστούν τέσσερις όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, με τις δύο πρώτες από κάθε όμιλο να προκρίνονται στα προημιτελικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρώτες έξι ομάδες του τουρνουά αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω των 17 , το οποίο θα διεξαχθεί το φθινόπωρο στη Χιλή.
Εξάλλου, το κλίμα στις τάξεις της Εθνικής είναι πανηγυρικό, με τους νεαρούς διεθνείς, ωστόσο, να τονίζουν στις δηλώσεις τους στο epo.gr ότι τους περιμένει σκληρή δουλειά για να είναι η ομάδα ανταγωνιστική στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Αναλυτικά:
Στέφανος Ευαγγέλου: «Χαρήκαμε πολύ για την πρόκριση στα τελικά, όμως μπροστά μας έχουμε μια δυνατή πρόκληση. Θα πάρουμε μέρος στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση για αυτή την ηλικία και θα συναντήσουμε τις καλύτερες ομάδες. Οφείλουμε να παρουσιαστούμε έτοιμοι για να ξαναφέρουμε επιτυχίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο».
Θοδωρής Μίγγος: «Στην Πολωνία δείξαμε ένα μέρος των μεγάλων δυνατοτήτων μας, αν και θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα, με δεδομένο ότι χάσαμε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες σε όλα τα ματς. Είμαστε περήφανοι που θα εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας στα τελικά. Τα όνειρά μας δεν τελειώνουν εδώ, ανυπομονούμε για αυτούς τους αγώνες».
Στάθης Λάμπρου: «Ήταν για όλους μας μια δυνατή εμπειρία, μια στιγμή που θα τη θυμόμαστε για πάντα. Δουλέψαμε ομαδικά, είχαμε καθαρή σκέψη στις κρίσιμες στιγμές και ήμασταν αποφασισμένοι για την πρόκριση. Οι υποχρεώσεις μας, πλέον, είναι αυξημένες. Στη Βουλγαρία θα πάρουν μέρος οι καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και θέλουμε να αποδείξουμε ότι μπορούμε να σταθούμε καλά απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο».
Αλέξανδρος Κατράνης: «Οι πανηγυρισμοί τελείωσαν, αλλά είμαι σίγουρος ότι αυτή η γενιά παικτών θα δώσει κι άλλες επιτυχίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές, το υπόλοιπο τιμ και τους συμπαίκτες μου γιατί σταθήκαμε όλο αυτό τον καιρό ο ένας στο πλάι του άλλου και γιατί στην αποστολή επικρατούσε ομοψυχία. Είμαστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης και είμαι χαρούμενος που είμαι μέλος της».
Κώστας Κυρτζιαλίδης: «Νιώθουμε όμορφα γιατί πήραμε αυτό για το οποίο παλέψαμε σκληρά τον τελευταίο χρόνο. Θέλουμε να βελτιώσουμε κι άλλα στοιχεία του παιχνιδιού μας για να είμαστε πανέτοιμοι στα τελικά του Μαΐου. Στη Βουλγαρία θα δώσουμε όλη μας τη δύναμη για να εκπροσωπήσουμε επάξια την Ελλάδα».

Σχετικά άρθρα