Έκθεση - «The Twisted Odyssey»: Ποπ αναφορές με σημασία  thumbnail
Η νέα έκθεση του Κωνσταντίνου Πάτσιου είναι έτοιμη να παρουσιαστεί σε Αθήνα και Λονδίνο.

Έκθεση – «The Twisted Odyssey»: Ποπ αναφορές με σημασία

Η νέα έκθεση του Κωνσταντίνου Πάτσιου είναι έτοιμη να παρουσιαστεί σε Αθήνα και Λονδίνο.


Σε διάλογο με τις προηγούμενες δουλειές του, ο Κωνσταντίνος Πάτσιος παρουσιάζει τα νέα έργα του, εξελίσσοντας και εστιάζοντας σε θέματα και εικαστικά στοιχεία που έχει ήδη εισάγει στις προηγούμενες εκθέσεις του. Με τίτλο «The Twisted Odyssey», ο Πάτσιος παίρνει σύμβολα της ευρωπαϊκής ιστορίας και τα επανατοποθετεί δίπλα σε ποπ φιγούρες και στοιχεία, δίνοντάς τους έτσι μία νέα ανάγνωση. Από τον ναζισμό των Μίκυ Μάους όλου του κόσμου μέχρι μία ξεριζωμένη καρδιά μέσα στην Ακρόπολη, η Οδύσσεια του Πάτσιου μάς διηγείται έναν κόσμο παράλογο, αστείο, ειρωνικό αλλά και κατά βάθος μελαγχολικό. Στην έκθεση αυτή το ομηρικό έπος αποτελεί αφετηρία και αφορμή για να ξεδιπλώσει την εικαστική του γλώσσα, παρουσιάζοντας 24 έργα μεικτής τεχνικής με επιχρωματισμένα κολάζ, τα οποία συνδυάζουν τη ζωγραφική και το σχέδιο. Τα έργα του, ισάριθμα με τις ραψωδίες, επανανοηματοδοτούν τις οδυσσειακές καταστάσεις μέσα από τους συμβολισμούς των έργων, αλλάζοντας το βάρος και τους πρωταγωνιστές της αρχικής αφήγησης. Η έκθεση «The Twisted Odyssey» θα παρουσιαστεί αρχικά στη Blender Gallery από 27 Μαρτίου έως 7 Μαΐου και μετά θα φιλοξενηθεί στην γκαλερί «Underdog» στο Λονδίνο από 4 Ιουνίου, υπό την επιμέλεια της Μικαέλας Βεργώτη.

 


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


27 Μαρτίου 2015
Εως 7 Μαΐου. Blender Gallery (Ζησιμοπούλου 4, Γλυφάδα). Τετ. – Πεμ. – Παρ.: 10:00 – 19:00 / Σαβ: 12:00 – 19:00 / Κυρ. – Δευτ. – Τρ.: Κλειστά


tospirto

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X