Μάφιν κακάο χωρίς αυγά!

<h3>Υλικά συνταγής</h3>
<ul class="ingredients">
<li>1½ φλ. Φαρίνα Ολικής Άλεσης</li>
<li>3 κ.σ. Κακάο </li>
<li>1½ κ.γλ. Μπέικιν Πάουντερ </li>
<li>3/4 φλ. Καστανή Ζάχαρη Ακατέργαστη </li>
<li>1 βανίλια</li>
<li>1 πρέζα αλάτι</li>
<li>ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο</li>
<li>1 φλ. χυμό πορτοκάλι</li>
<li>1 κ.γ. σόδα</li>
<li>1 κ.σ ξίδι</li>
<li>1/5 φλ. σουσαμέλαιο</li>
</ul>
<p> </p>
<div class="time"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Εκτέλεση</strong></span></div>
<div id="fragment-1" class="news_body"><span>Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι. Ρίχνουμε το ξύσμα, το σουσαμέλαιο και το ξίδι. Τέλος διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και τη ρίχνουμε στο μείγμα. Με κουτάλι ανακατεύουμε πολύ καλά.<br />Λαδώνουμε ελαφρά με πινέλο 6 ατομικά φορμάκια για μάφιν. Ισομοιράζουμε το μείγμα. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα τα μάφιν και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 160οC για 25΄, μέχρι να φουσκώσουν και να σκάσουν ελαφρά στην επιφάνεια. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα ξεφορμάρουμε.</span></div>
<div class="news_body"><span><br /></span></div>
<div class="news_body"><span><br /></span></div>
<div class="news_body"><span><a href="http://www.argiro.gr">http://www.argiro.gr</a></span></div>
<div class="news_body"><span><br /></span></div>

Σχετικά άρθρα