Θετική η εισήγηση για την «Αγιά Σοφιά»!

Θετικά είναι τα μηνύματα που διαρρέουν από το ΣτΕ αναφορικά με την υπόθεση της “Αγιά Σοφιάς” και τη συνταγματικότητα του νόμου για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση που έγινε προς τους 20 δικαστές από τον Χρήστο Ντουχάνη ήταν αρνητική τόσο για την προσφυγή που είχε καταθέσει ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας και Χαλκηδόνας, όσο και για αυτή των 17 πολιτών (και κατά συνέπεια θετική για την ΑΕΚ).

Ωστόσο επειδή πρόκειται για δύο διαφορετικές υποθέσεις, αξίζει να σημειώσουμε κάποιες σημαντικές παραμέτρους. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, εντελώς αβάσιμη κρίθηκε η προσφυγή των “17”, η οποία είναι και αυτή που πήγε… άκλαφτη με ομόφωνη απόφαση.

Σε ό,τι αφορά ωστόσο την προσφυγή του Δήμου, τα πράγματα ήταν διαφορετικά, καθώς οι ίδιες “πηγές” αναφέρουν ότι η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη. Καταγράφηκαν μεν κάποιες διαφωνίες, ωστόσο η ΑΕΚ κατάφερε να κερδίσει και αυτή την υπόθεση.

Έτσι ανοίγει πλέον διάπλατα ο δρόμος για την υλοποίηση του μεγάλου ονείρου της επιστροφής στα “ιερά χώματα”. Η εξέλιξη αυτή, θα είναι ένα τεράστιο “όπλο” για την ΑΕΚ, ενόψει της επικείμενης συνάντησης με το Δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας τη Δευτέρα το απόγευμα.

Οχυρωμένη πλέον με τη σφραγίδα και του ΣτΕ η ΑΕΚ έχει και με τη… βούλα τα επιπλέον στρέμματα που χρειάζεται για να προχωρήσει ατόφιο το project της “Αγιά Σοφιάς”.

 

Σχετικά άρθρα