Μόνο…«1» να μην ψάχνει

Τα μεταγραφικά του Ολυμπιακού θα έχουν (και) φέτος πολύ…ζουμί και πολλές ανατροπές. Είναι βέβαιο, από τη στιγμή που και δημοσίως τα ίδια τα στελέχη της ομάδας κάνουν λόγο για σοβαρές κινήσεις ενίσχυσης από τη διεθνή αγορά και από το ελληνικό πρωτάθλημα. 
 
Πολύ πριν από την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου, ο Ολυμπιακός έχει ήδη ολοκληρώσει μια καθοριστική συμφωνία, με την εξασφάλιση των υπηρεσιών του Αλεχάντρο Ντομίνγκες για τα επόμενα δύο χρόνια. 
 
Μια αντίστοιχη κίνηση θα ήταν και η μεγαλύτερη «μεταγραφή» του Ολυμπιακού για το καλοκαίρι, όποιον αστέρα κι αν φέρει από το εξωτερικό: η παραμονή του Ρομπέρτο. 
 
Ο Ισπανός τερματοφύλακας έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, αλλά ουδείς γνωρίζει τι μπορεί να συμβεί εφόσον φτάσει κάποια δελεαστική πρόταση από μεγάλη ξένη ομάδα. 
 
Είναι ευχάριστο για το σύλλογο πως ο Ρομπέρτο εκφράζει διαρκώς στις συνεντεύξεις του την απόλυτη ικανοποίησή του για τη ζωή στην Ελλάδα και τη συνεργασία με τον Ολυμπιακό. Όμως πολλές φορές αυτά αλλάζουν και στον Πειραιά (θα πρέπει να) εύχονται να μείνουν ως έχουν. 
 
Για τους σκάουτερ και τους διευθυντές του μεταγραφικού τμήματος της ΠΑΕ δεν θα είναι πρόβλημα να υπάρξει αντικατάσταση κάποιου παίκτη εφόσον αποχωρήσει από το ρόστερ. Ή να βρεθούν καλές περιπτώσεις για τις θέσεις που θα κριθεί ανάγκη ενίσχυσης. 
 
Το να ψάχνει όμως το κλαμπ τερματοφύλακα της κλάσης του Ρομπέρτο και κυρίως της απολύτως επιτυχημένης σύνδεσης που έχει πια με τον Ολυμπιακό ο Ισπανός, θα είναι μια δουλειά πάρα πολύ δύσκολη και γεμάτη ρίσκα. 
 
Στον Ολυμπιακό προφανώς και γνωρίζουν ότι με τον Ρομπέρτο έχουν το κεφάλι τους ήσυχο σε μια καίρια θέση της ενδεκάδας, με συνέπεια να περιμένουμε πολύ προσεκτικές ενέργειες ή ενδεχομένως και κάποιες προσπάθειες επιβράβευσης για την προσφορά του και εξτρά κινήτρων για τη συνέχεια. 
 
Διότι, πράγματι, το να μπορέσει ο Ολυμπιακός να έχει στις τάξεις του και απολύτως ευχαριστημένο τον τερματοφύλακα που είναι έτοιμος να φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Ισπανίας, όχι μόνο δεν είναι απλό αλλά και σαφώς θα αποτελέσει τη σοβαρότερη και ουσιαστικότερη δουλειά των θερινών μεταγραφών. Κι ας μην είναι τέτοια…

Σχετικά άρθρα