Υγιεινή τάρτα; Με ντομάτα και μοτσαρέλα!

<div class="ingredients">
<div class="title"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Συστατικά</strong></span></div>
</div>
<div class="text">
<p><strong>Για την τάρτα</strong></p>
<ul>
<li>2 ντομάτες</li>
<li>3 μοτσαρέλες στρογγυλές 100 γρ. περίπου η μία</li>
<li>1/2 ματσάκι βασιλικού</li>
<li>αλάτι και πιπέρι</li>
<li>50 γρ. ελαιόλαδο</li>
<li>1 ζύμη κουρού</li>
<li>φύλλα ρόκας για το σερβίρισμα</li>
</ul>
<p><strong>Για το πέστο</strong></p>
<ul>
<li>1 μάτσο βασιλικό</li>
<li>1 σκ. σκόρδο</li>
<li>50-100 γρ. ελαιόλαδο</li>
<li>αλάτι και πιπέρι</li>
</ul>
<p> </p>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Μέθοδος Εκτέλεσης</strong></span></p>
<div class="text">
<ul>
<li>Τοποθετούμε τη ζύμη σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 28 εκ. με αποσπώμενη βάση την οποία έχουμε λαδώσει ελαφρά προηγουμένως.</li>
<li>Παράλληλα στραγγίζουμε τις μοτσαρέλες από τα υγρά τους σε ένα σουρωτήρι.</li>
<li>Ιδανικά τις αφήνουμε όλο το προηγούμενο βράδυ σε ένα πιάτο το οποίο το έχουμε στρώσει με απορροφητικό χαρτί και το βάζουμε στο ψυγείο</li>
<li>Ψήνουμε τη ζύμη σκέτη σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.</li>
<li>Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε ελαφρά να κρυώσει όσο ετοιμάζουμε την γέμιση.</li>
<li>Κόβουμε τις μοτσαρέλες σε λεπτές φέτες 2-3 χιλιοστών πάχος τις οποίες βάζουμε σε ένα μπολ με το ελαιόλαδο και μπόλικο αλατοπίπερο.</li>
<li>Κόβουμε τις ντομάτες στα δύο εγκάρσια και αφαιρούμε με τα δάχτυλά μας ή με ένα κουτάλι τα σπόρια και τα επιπλέον ζουμιά που μπορεί να έχουν.</li>
<li>Κόβουμε κάθε μισή ντομάτα κάθετα σε λεπτές φέτες 2-3 χιλιοστών πάχος.</li>
<li>Στρώνουμε στον πάτο της ζύμης εναλλάξ φέτες ντομάτας και μοτσαρέλας. Ενδιάμεσα τοποθετούμε και μερικά φύλλα βασιλικού.</li>
<li>Ψήνουμε για 25 λεπτά επιπλέον μέχρι που να λιώσει το τυρί και να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.</li>
<li>Καθώς ψήνεται η τάρτα ετοιμάζουμε το πέστο.</li>
<li>Σε ένα μούλτι ή σε ένα γουδί χτυπάμε τα φύλλα του βασιλικού με το σκόρδο και το ελαιόλαδο.</li>
<li>Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε με το πέστο και φρέσκα φύλλα ρόκας.</li>
</ul>
<p> </p>
<div class="text">
<div class="text">
<div class="text">
<p> </p>
<p>http://akispetretzikis.com/</p>
</div>
</div>
</div>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα