Σε πρόγραμμα αποκατάστασης οι Πανέττα και Λεμπέσης

Τέλος στο πρόβλημα τραυματισμού έδωσε την περασμένη εβδομάδα η Νίκη Πανέττα, που έκανε εγχείρηση στην μέση, προκειμένου να αφαιρέσει την κήλη. Η πρωταθλήτρια του τριπλούν εγχειρίστηκε στο Metropolitan από τον Δημήτρη Βουγιούκα και είναι ήδη σε πρόγραμμα αποκατάστασης, υπό την επίβλεψη του γιατρού της ομοσπονδίας Διονύση Χίσσα.

Η Πανέττα σε περίπου τρεις εβδομάδες θα είναι σε θέση να έχει αθλητική δραστηριότητα και σε τρεις μήνες θα μπορεί να γυμνάζεται κανονικά. «Στόχος μας είναι η σωστή αποκατάσταση. Δεν θα προλάβει τη φετινή σεζόν, ωστόσο θα είναι σε θέση να ξεκινήσει νωρίς την προετοιμασία για το 2016», είπε ο προπονητής της Θανάσης Σιούντρης, που αναφέρθηκε και στον έφηβο πρωταθλητή του τριπλούν Γιάννη Γιαζιτζόγλου: «Βρίσκεται στο στάδιο της αποκατάστασης, ύστερα από ένα οστικό οίδημα στην φτέρνα. Το επόμενο διάστημα θα κάνει μαγνητική, προκειμένου να διαπιστωθεί πότε θα είναι σε θέση να επιστρέψει σε κανονικό ρυθμό προπόνησης. Θεωρητικά προλαβαίνει τους αγώνες του ανοιχτού, ωστόσο προτεραιότητα μου είναι να τον προστατεύσω».

Ικανοποιημένος από την έκβαση της επέμβασης, που έκανε η Πανέττα, ήταν ο γιατρός της ομοσπονδίας Διονύσης Χίσσας. «Το χειρουργείο πήγε πολύ καλά. Είχε μια μεγάλη κήλη την οποία και έπρεπε να αφαιρέσει, γιατί της δημιουργούσε πολλά προβλήματα.  Θεωρητικά σε δύο με τρεις μήνες θα είναι σε θέση να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης», είπε. Ο έμπειρος γιατρός αναφέρθηκε και στην περίπτωση του πρωταθλητής του ακοντισμού, Σπύρου Λεμπέση, ο οποίος έκανε ειδική θεραπεία με βλαστοκύτταρα, προκειμένου να ξεπεράσει το πρόβλημα στο γόνατο. «Είναι μια σχετικά καινούρια θεραπεία με πολύ καλά αποτελέσματα. Πήραμε βλαστοκύτταρα από την κνήμη και τα βάλαμε στον τένοντα. Ο χρόνος αποκατάστασης είναι γρήγορος, καθώς σε δύο εβδομάδες από την θεραπεία θα μπορεί να επιστρέψει στις προπονήσεις». Ο Λεμπέσης έχει ως στόχο να επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο και να διεκδικήσει μια θέση στην ομάδα, που θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου,

Σχετικά άρθρα