Πάσχα στην Αθήνα! Όλες οι εκδηλώσεις  thumbnail

Πάσχα στην Αθήνα! Όλες οι εκδηλώσεις

Από σήμερα ο Δήμος Αθηναίων γιορτάζει το Πάσχα με πλήθος εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους στα Μουσεία, την Πινακοθήκη, τις Βιβλιοθήκες και τα Πολιτιστικά του Κέντρα.


Για τις ημέρες του Πάσχα, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, έχει ετοιμάσει μία σειρά εκδηλώσεων, παρουσιάζοντας τα πασχαλινά ήθη και έθιμά μας και δίνοντας τη δυνατότητα στους παρευρισκόμενους να γιορτάσουν αυτές τις ημέρες και να ψυχαγωγηθούν.


Από την 1η μέχρι και τις 8 Απριλίου, μελωδίες θρησκευτικής μουσικής, ύμνοι, λαϊκοί θρήνοι, προσευχές, άριες και συμφωνικά έργα θα γεμίσουν τις Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας, ενώ τα εκπαιδευτικά προγράμματα, για μικρούς και μεγάλους, στα Μουσεία, την Πινακοθήκη, τις Βιβλιοθήκες και τα Πολιτιστικά Κέντρα του Οργανισμού αποβλέπουν στην ανάδειξη της πασχαλινής μας παράδοσης.


Η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων ανοίγει τις εκδηλώσεις στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο την 1η Απριλίου, ενώ στις 3 του μηνός στον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα συμπράττει με τον Εκκλησιαστικό Χορό του Ναού. Στις 5 Απριλίου στο Μουσείο Μπενάκη εμφανίζεται η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου στην Πασχαλινή τους συναυλία και τη Μ. Δευτέρα 6 του μηνός, ο Λάκης Χαλκιάς και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου παρουσιάζουν εκκλησιαστικούς ύμνους της Μ. Εβδομάδας στον Πολυχώρο «Άννα & Μαρία Καλουτά». 


Το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης & Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» παρουσιάζει από τις 4 έως τις 19 Απριλίου, την έκθεση «Πασχαλινά έθιμα της Ελλάδας στο Σπίτι της Αγγελικής Χατζημιχάλη».


Τέλος, πραγματοποιούνται και τρεις παραστάσεις από το Θέατρο του Νέου Κόσμου στα Νοσοκομεία Παίδων και μία συναυλία στο Γηροκομείο Αθηνών από την Αθηναϊκή Ορχήστρα του Ομίλου Βετεράνων Μουσικών Ελλάδος.


Πληροφορίες: 210 5284800, είσοδος ελεύθερη.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X