Τσόρι: «Εμπιστοσύνη στον πρόεδρο»

Συνέντευξη στη NOVA έδωσε ο Τσόρι Ντομίνγκες και αναφέρθηκε σε όσα έζησε αυτή τη διετία στον Ολυμπιακό αλλά και στο τι περιμένει για τη συνέχεια μετά την ανανέωση του συμβολαίου του.

Ο Αργεντινός άσος μίλησε:

Για τη ζωή στην Ελλάδα: «Φυσικά και είμαι ευτυχισμένος. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Η οικογένειά μου είναι πολύ καλά εδώ. Για αυτόν τον λόγο ανανέωσα».

Για το αν είχε πρόταση από την Αργεντινή: «Πράγματι, υπήρχε αυτή η επιλογή. Όμως είμαι πολύ ευχαριστημένος που ανανέωσα. Έκανε μεγάλη προσπάθεια ο σύλλογος και ο πρόεδρος. Από την στιγμή που ήμουν τόσο ευχαριστημένος και ένιωθα άνετα αποφάσισα να ανανεώσω. Έχω την τιμή να υπερασπίζομαι την φανέλα της πιο μεγάλης ομάδας της Ελλάδας. Μου αρέσει αυτό. Μου αρέσει αυτή η πίεση που υπάρχει για τη νίκη σε κάθε Κυριακή».

Για το πρωτάθλημα: «Είμαι συγκρατημένος προσωπικά. Δεν θέλω να πω ακόμα για τίτλο. Δεν τον έχουμε κατακτήσει μαθηματικά. Να δείξουμε τι είμαστε και τι είναι ο Ολυμπιακός στα επόμενα ματς. Πρέπει λοιπόν να έχουμε σεβασμό απέναντι στους αντιπάλους μας. Υπάρχουν ακόμα βαθμοί».

Για το τι άλλαξε ο Περέιρα στον Ολυμπιακό: «Από την μεριά μας οι παίκτες προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στην κάθε αλλαγή. Είναι αλήθεια πως ενώ είχαμε καλά αποτελέσματα στην Ευρώπη χάσαμε την προσοχή μας στο πρωτάθλημα. Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος από την αρχή για την χρονιά που έρχεται. Όμως είναι το πρόγραμμα τόσο δύσκολο και δεν είναι εύκολο οι παίκτες να επανέλθουν εύκολα και μετά από έναν τραυματισμό. Είναι λοιπόν αλήθεια πως με την αλλαγή του προπονητή προσαρμόστηκε γρήγορα και καλά, πέτυχε ότι ήθελε και αυτήν την στιγμή έχει δείξει ένα πιο καλό πρόσωπο. Δεν είναι όμως μόνο η αλλαγή προπονητή. Ίσως αλλάξει το σύστημα και ίσως παίζουν παίκτες που δεν έπαιζαν πριν. Υπάρχει δηλαδή μία μετάβαση σε μία νέα κατάσταση».

Για τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν: «Με τον πρόεδρο δεν έχω συζητήσει, όμως είμαι σίγουρος πως έχει την ικανότητα και τις γνώσεις να φτιάξει την ομάδα όπως πρέπει και να κάνει τον σωστό προγραμματισμό».

Για την καλύτερη στιγμή του στον Ολυμπιακό: «Σε αυτό το διάστημα στον Ολυμπιακό έχω ζήσει πολύ καλές και όμορφες στιγμές. Ξεχωρίζω την βραδιά με την Γιουνάιτεντ. Λίγες ημέρες πριν το 2-0 στο Καραϊσκάκη είχε γεννηθεί ο γιός μου, οπότε το συνδύασα. Για βελτίωση πάντα υπάρχουν πολλά πράγματα. Πάντα υπάρχουν πράγματα να κάνεις καλύτερα».

Για την πιο άσχημη στιγμή: «Τα ντέρμπι είναι πάντα πολύ σημαντικά. Ξέρουμε την σημασία τους όμως σαν χειρότερη στιγμή έχω το συμβάν με τον Ολαϊτάν. Ήταν ένα κακό αποτέλεσμα αλλά συνδυάστηκε με την χειρότερη στιγμή που θυμάμαι».

Για επεισόδια στα ελληνικά γήπεδα: «Είναι αλήθεια πως στην Αργεντινή γίνονται επεισόδια. Όμως σέβονται τους παίκτες. Ένιωσα πολύ άσχημα στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, επειδή μου πέταξαν ένα μέταλλο, ένα κομμάτι από κάτι που στην αρχή δεν κατάλαβα τι ήταν. Είναι η δουλειά μας να παίζουμε μπάλα και αυτό είναι πολύ άσχημο. Είναι αλήθεια πως μου αρέσει η ατμόσφαιρα στα ντέρμπι. Μου αρέσει η ένταση. Να μην φτάνει όμως η κατάσταση στο σημείο να κινδυνεύει η ακεραιότητα των παικτών, του προπονητή και των διαιτητών. Δεν πηγαίνεις σε θέατρο. Πηγαίνεις εκεί για να αποδώσεις καλά και να προσφέρεις θέαμα. Ξέρω πως το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που προκαλεί πολύ πάθος. Μακάρι να διορθωθεί αυτό το πρόβλημα και να συνεχίσουμε με το γιορτινό μέρος του ποδοσφαίρου. Πάντα υπάρχουν πράγματα να βελτιώσεις. Και για αυτούς που παίζουν ποδόσφαιρο και για όσους θέλουν να το απολαύσουν. Μακάρι να γίνουν πράγματα για να συνεχιστεί ως γιορτή το ποδόσφαιρο. Δεν έχω πρόβλημα με τα καπνογόνα και την ατμόσφαιρα, όμως θα πρέπει να διορθωθούν κάποια πράγματα».

Για το Europa League: «Δεν μπορεί να μιλήσω εγώ για τους άλλους. Μιλάω για μένα. Κοιτάζω να πάμε σε όλα τα ματς καλά και να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Να κάνω σωστά τα πράγματα. Οι αλλαγές εξαρτώνται από τον αντίπαλο και το πως αντιμετωπίζεις τα πράγματα. Όλοι θέλουμε να πάμε καλά απέναντι σε μεγάλες ομάδες που παίζουμε. Και δεν πιστεύω ότι αλλάζει κάτι όταν πηγαίνεις στο Europa League. Γιατί εάν κερδίσεις το Europa League μπορείς να πάρεις το Σούπερ Καπ. Δεν μπορώ να ξέρω για τους συμπαίκτες μου και το πως σκέφτονται, εγώ όμως πάντα έχω στο μυαλό μου να κάνω το καλύτερο δυνατό. Επίσης είναι πολύ σημαντικό το τι κάνουμε στο πρωτάθλημα γιατί από εκεί πηγαίνουμε στο Champions League».

Για τα εγκώμια των συμπαικτών του για τον ίδιο: «Προσπαθώ μόνο να βοηθάω τους συμπαίκτες μου. Τα δίνω όλα στις προπονήσεις. Κοιτάζω και τους μικρότερους όχι για να δίνω συμβουλές αλλά και να προσφέρω με τις εμπειρίες μου».

Σχετικά άρθρα